Οδηγός για νέους μπαμπάδες: Πώς θα έρθουν κοντά με το καινούριο μωρό;

Η εγκυμοσύνη πέρασε (με τα εύκολα και τα δύσκολά της), ο τοκετός πήγε μια χαρά και πλέον ανήκει στο παρελθόν, το μωρό ήρθε στο σπίτι, θηλάζεις και προσπαθείς να αντεπεξέλθεις στις διαφορετικές ανάγκες της καινούριας καθημερινότητάς σου. Ωραία ως εδώ! Τον μπαμπά, όμως, τον ρώτησες αν αγωνιά και προσπαθεί να βρει τρόπους να συνδεθεί με το μικροσκοπικό σας μωράκι;

Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί κάποιες φορές να “αναστατώσει” έναν νέο πατέρα και να τον δυσκολέψει ελαφρώς, μιας και η λοχεία απευθύνεται αποκλειστικά στις μητέρες. Η κοντινότητα που έρχεται φυσικά ανάμεσα στη μαμά και το μωρό της είναι κάτι που ο πατέρας καλείται να χτίσει. Τίποτα όμως δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται, αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι να έρθει πιο κοντά με το νεογέννητο και να δεθεί μαζί του.

Διάβασε παρακάτω μερικές απλές κινήσεις που μπορείτε να βάλετε στην ζωή σας, ώστε και ο μπαμπάς να έρθει πιο κοντά στο μωρό σας!

 

♦ Κουνώντας το μωρό στην αγκαλιά του
Οι μητέρες κατά τη διάρκεια του θηλασμού κρατούν το μωρό κοντά στο στήθος τους και έχουν άμεση επαφή με τα μάτια του. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο πατέρας όταν το ταΐζει με το μπουκάλι.

 

♦ Αναλαμβάνοντας τη βραδινή… βάρδια
Τις δύσκολες νύχτες που ίσως να ξυπνά το μωρό, ο πατέρας μπορεί να δώσει ένα “time off” στη μαμά και να αναλάβει ο ίδιος τη φροντίδα του. Αυτό θα του προσφέρει πολύτιμο χρόνο με το μικρό!

 

♦ Παρηγορώντας το κλάμα του μωρού
Η αγκαλιά, το νανούρισμα, το λίκνισμα ή ακόμα και ο χορός με τον μπαμπά είναι κινήσεις που θα δείξουν στο μωρό ότι δεν μπορεί μόνο η μαμά να χαρίσει ανακούφιση και παρηγοριά.

 

♦ Κάνοντας αστείες γκριμάτσες
Ο μπαμπάς μπορεί σίγουρα να είναι αστείος! Οι χαρωπές κινήσεις του προσώπου του πατέρα θα κάνουν το παιδί να “σκάσει” τα πρώτα χαμόγελά του, ενώ στην πορεία οι γκριμάτσες θα αντικατασταθούν με παιχνιδάκια.

 

♦ Βγάζοντας το μωράκι βόλτες
Τα παιδιά λατρεύουν τον καθαρό αέρα και τον ήλιο, οπότε αν ο πατέρας αναλάβει μερικούς περιπάτους έχοντας το μωρό σε μάρσιπο για υπάρχει και φυσική επαφή, τότε είναι βέβαιο ότι θα το καταευχαριστηθούν και οι δύο.

 

♦ Παίρνοντας το ρόλο του… διασκεδαστή
Τα special παιχνίδια, η μουσική και οι χοροί με το μωρό θα κάνουν τον μπαμπά ακαταμάχητο!

 

♦ Αλλάζοντας πάνες
Η ώρα της αλλαγής και του μπάνιου μπορεί να γίνουν οι πιο ευχάριστες στιγμές για το μωρό. Τότε είναι μια καλή ευκαιρία να το γεμίσει ο μπαμπάς φιλιά, να παίξει μαζί του και να κάνει αστείους θορύβους και φωνές που θα τραβήξουν την προσοχή του.

Read More

And More