Οι online παιδικές παραστάσεις και δράσεις που θα δώσουν άλλη νότα στα φετινά Χριστούγεννα

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πράγματι πολύ διαφορετικά! Αλήθεια, έχεις συνειδητοποιήσει ότι πλησιάζουν; Αν το σκεφτείς, πέρσι τέτοιες ημέρες, ετοιμαζόσουν με το μικρό σου για τις γιορτινές σας βόλτες στην στολισμένη πόλη, στα θεματικά πάρκα που πάντα φτιάχνουν τη διάθεση ενός παιδιού και τις θεατρικές παραστάσεις που ταξιδεύουν τον παιδικό νου. Φέτος, λοιπόν, όλα έρχονται στο σπίτι σου. Όχημα τους; Η οθόνη του υπολογιστή. Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει τις διαδικτυακές δράσεις και παραστάσεις που θα σας κρατήσουν συντροφιά αυτή την ιδιαίτερη εορταστική περίοδο!

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος της Κάρμεν Ρουγγέρη

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του. Το έργο φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και ξεκινά παραστάσεις από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Ο Ραφτάκος των λέξεων

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά. Ο Ραφτάκος των λέξεων ξεκινά τις διαδικτυακές του παραστάσεις στις 19 Δεκεμβρίου και σταματάει να γράφει στις 10 Ιανουαρίου.

Ρούντολφ, ο τραγουδιστής της όπερας

Το Θέατρο Αερόπλοιο ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη παράσταση “Ρούντολφ, Ο Τραγουδιστής της Όπερας!” μέσω live streaming στις 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. Μία ευφάνταστη, ατμοσφαιρική και διασκεδαστική παράσταση, με κωμικές σκηνές και πλοκή, πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια, μουσική γεμάτη από τις πιο γνωστές όπερες, τραγουδισμένες κεφάτα, τόσο που οι μικροί και οι μεγάλοι θα την λατρέψουν.

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό χωριό

Ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, δημιούργησαν ένα διαδικτυακό ζεστό σπίτι, το οποίο άνοιξε την πόρτα του στις 12 Δεκεμβρίου και κατεβάζει τα ρολά του στις 3 Ιανουαρίου. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα covid free περιβάλλον τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν! Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Τα καλτσάκια, μία παιδική αφήγηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Tα καλτσάκια», ένα μουσικό παραμύθι που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και καταφέρνει να μιλήσει σε όλους, καθώς η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακή αναμετάδοση με ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης. Η παράσταση θα προβληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις 6 μ.μ. μέσα από την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Ακουστικά παραμύθια από το Θέατρο Φούρνος

Το Θέατρο Φούρνος κάνει δώρο στους μικρούς μας φίλους, ακουστικά πρωτότυπα παραμύθια, ένα κάθε εβδομάδα, τα οποία αφηγούνται ηθοποιοί της ομάδας αλλά και φίλοι ηθοποιοί που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Κάθε παραμύθι όπως και οι παραστάσεις είναι αφορμή για κουβέντα ενήλικα και παιδιού. Στο τέλος κάθε παραμυθιού προτείνεται και μια μικρή δραστηριότητα. Ναι, το Θέατρο Φούρνος πρωτοπορεί. Κάθε εβδομάδα στο κανάλι τους στο Youtube.

Ζωγραφίζουμε κάθε μέρα με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σε μια σελίδα αντιστρές ζωγραφικής που εμπνέεται από την προϊστορική συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται η καινούργια ψηφιακή δράση «Χρωματίζω την αρχαιότητα». Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να εκτυπώσουν την εικόνα ζωγραφικής, για να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο έργο με τον δικό τους τρόπο. Να το χρωματίσουν, να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του. Όλα αυτά δίπλα από τις αρχαιότητες. Τα σχέδια θα τα βρεις στο www.amth.gr.

 

 

Read More

And More