Ώρα για παιχνίδι! 6 ιδέες για φανταστικές καλοκαιρινές χειροτεχνίες

Καλοκαίρι σημαίνει ελεύθερος χρόνος, ξεγνοιασιά, ανεμελιά. Ειδικά, για το παιδί σου που καμία υποχρέωση δεν έχει. Σχολείο, επαναληπτικές ασκήσεις, διάβασμα αποτελούν παρελθόν, αφού αυτή τη στιγμή προτεραιότητα σου είναι να ετοιμαστείτε για βουτιές και διακοπές – αν δεν είχες ήδη αναχωρήσει για το φετινό σου προορισμό. Πώς μπορεί το μικρό σου να περάσει ευχάριστα, όσο είστε στο σπίτι και λίγο μακριά από την ακτή; Μήπως, τώρα, είναι η καλύτερη εποχή, για να δημιουργήσει τα δικά του φρούτα, το αγαπημένο του παγωτό από χαρτί; Να δοκιμαστεί σε διάφορες χειροτεχνίες, δηλαδή. Σου έχω μερικές τέλειες (και άκρως καλοκαιρινές) ιδέες…

 

Ξυλάκι παγωτό από χαρτί

Δεν υπάρχει παιδί που να μπορεί να αντισταθεί στο πιο καλοκαιρινό γλυκό, το παγωτό. Δροσερό και γευστικό. Τώρα, μπορείς να ετοιμάσει το δικό του και να το κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού, να το κολλήσει στο τραπέζι της κουζίνας ή στο δωμάτιο του. Θα χρειαστεί μόνο χαρτόνι στο χρώμα της γεύσης παγωτού που του αρέσει, μικρά ξυλάκια, και ένα ψαλίδι, για να το κόψει στο σχήμα που πρέπει. Έτοιμο σε πέντε λεπτά.

 

Φρούτα και λαχανικά εποχής

Πεπόνι, καρπούζι, ανανάς, φράουλες: όλα καλοκαιρινά και όλα από… χαρτί. Μπορεί το παιδί σου να μη γνωρίζει πώς πρέπει να κόψει το πεπόνι σε φέτες, όμως, σίγουρα είναι σε θέση να το ζωγραφίσει σε γκοφρέ χαρτί, να σχηματίσει τους σπόρους στο εσωτερικό του με έναν μαύρο μαρκαδόρο και να το σερβίρει στο τραπέζι της κουζίνας. Αν χρειάζεται βοήθεια για να το κόψει ομοιόμορφα, δοκίμασε να αναλάβεις εσύ το στάδιο της κοπτοραπτικής.

 

Πιάτα σε σχήμα ψαριού

Όχι όποιου και όποιου. Του Nemo και της Dory, που κάθε καλοκαίρι (και χειμώνα, μη σου πω) εμφανίζονται στην τηλεόραση σου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: παίρνετε δύο χάρτινα πιάτα. Το ένα το βάφετε στο χρώμα του αγαπημένου ήρωα του παιδιού σου και το δεύτερο το κόβεις στο σχήμα της ουράς ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού έχει το ψάρι που του αρέσει. Το ζωγραφίζετε και το κολλάτε σωστά στο πρώτο πλαστικό πιάτο. Αφήνεις για λίγη ώρα και Voila!

 

Ήλιος στο δωμάτιο του

Αυτό το καλοκαίρι, δε θα χρειάζεται να “ανοίγεις” τις κουρτίνες, για να μπουν οι ακτίνες του στον ήλιο, αφού ο τελευταίος θα είναι ήδη μέσα στο δωμάτιο. Διπλώνεις ένα πλαστικό πιάτο στη μέση απαλά, ώστε να μην το σπάσει, το βάφεις πορτοκαλοκίτρινο. Όσο για τις ακτίνες; Κόβετε σε τριγωνάκια ένα δεύτερο πιάτο, τις κολλάτε μαζί περιμετρικά και έτοιμος ο θερινός ήλιος.

 

Καραβάκια σε 5 λεπτά

Αν ψάξεις στα συρτάρια της κουζίνας σου, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μερικούς φελλούς που πλέον σου είναι εντελώς άχρηστοι. Ε, λοιπόν, πιάσε το παιδί σου από το χέρι και κολλήστε τρεις φελλούς ως βάση. Τοποθετείτε μία οδοντογλυφίδα και κόβετε μερικά πολύχρωμα χαρτιά σε μικρά τριγωνάκια. Με ένα διακριτικό σελοτέιπ, τα εφαρμόζετε στην οδοντογλυφίδα και η βαρκούλα είναι έτοιμη να αρμενίσει.

 

Χαρούμενα γλαστράκια

Τι θα έλεγες να προσθέσεις ένα χαμόγελο στη γλάστρα σου; ή μάλλον να αφήσεις το παιδί σου να κάνει τη διαδικασία αυτή; Γκοφρέ χαρτί στα χέρια του, ψαλιδάκι στα δικά σου. Ακολουθείς τις οδηγίες του και με μία κόλλα, τοποθετείστε το χαμόγελο ή τα μάτια πάνω στην αγαπημένη σας γλάστρα.

Read More

And More