Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 10 ιστορίες που πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά

Λένε, πως τα καλύτερα δώρα για τα παιδιά είναι εκείνα που τα βοηθούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους, αλλά και να “δουλέψουν” δεξιότητες, όπως η αντίληψη, η κοινωνικότητα, οι γνωστικές ικανότητες και οι λεκτικές δυνατότητες. Και η αλήθεια είναι πως πολλές κατηγορίες δώρων εκεί έξω μπορούν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες από τις παραπάνω αξίες, όπως τα παιχνίδια κατασκευών, τα ειδικά STEM παιχνίδια, αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις τέχνες, όπως τα μουσικά όργανα και τα αντικείμενα που παράγουν ήχους ή ακόμη και ο κινηματογράφος, που σίγουρα δίνει την ευκαιρία στα μικρά να… ταξιδέψουν! Υπάρχει, όμως, ένας σίγουρος τρόπος να βοηθήσεις τα παιδιά σου να ανακαλύψουν νέες “χώρες”, να γνωρίσουν διαφορετικές διαστάσεις και ταυτόχρονα να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να πλάσει κόσμους καινούριους και μαγικούς! Και δεν είναι άλλος από τα βιβλία! Μήπως, λοιπόν, αυτές τις γιορτές να τις αφιερώσετε σε μερικά από τα καλύτερα παιδικά βιβλία;

Η περίοδος των γιορτών είναι ο κατάλληλος χρόνος για να περάσουν τα παιδιά μερικές ξέγνοιαστες ημέρες μακριά από το σχολείο και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν την παρέα και την προσοχή των γονιών τους! Ανάμεσα, λοιπόν, στις βόλτες στο πάρκο και τα μαγαζιά ή το παιχνίδι με τους φίλους τους και τα ξαδέρφια τους, κάποια στιγμή μετά το οικογενειακό τραπέζι μπορεί να χωρέσει και ένα αγαπημένο τους βιβλίο! Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να “ταξιδέψουν” σε νέες εμπειρίες, αλλά και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία που θα λατρέψουν τα μικρά σου και πάρε ιδέες για το καλύτερο δώρο που μπορείς να τους κάνεις!

“Ο μικρός Πρίγκιπας” του Antoine de Saint-Exupéry

Από 8 ετών

Το κλασικό βιβλίο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών και εφήβων (και συνεχίζει να μας μεγαλώνει και ως ενήλικες) είναι σίγουρα μια ιστορία που δεν πρέπει να χάσει κανένας μπόμπιρας.

“ΓΚΡΡΡ, μια ιστορία για τη φιλία” του Rob Biddulph

Από 4 ετών

Μια απίστευτη ιστορία για τη φιλία και ένα ΓΚΡΡΡ που καθηλώνει με τη μαγευτική απλότητά του. Ο Φρεντ και η παρέα του θα “κερδίσουν” με… τα ΓΚΡΡΡ τους όλους τους μικρούς φίλους τους από τις πρώτες σελίδες!

“Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει” των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη

Από 3 ετών

Ένα βιβλίο που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς… αρκεί να μετατρέψει την “αδυναμία” του σε δύναμη!

“Μια κάμπια πολύ πεινασμένη” του Έρικ Καρλ

Από 3 ετών

Ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών, που υπολογίζεται ότι ένα αντίτυπό του πωλείται κάθε λεπτό, ξεπερνώντας τις 30.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως!

“Ουπς” του Oliver Jeffers

Από 3 ετών

Ο χαρταετός του Φλόιντ σκαλώνει στα κλαδιά του δέντρου. Η προσπάθειά του, όμως, να τον κατεβάσει οδηγεί σε ξεκαρδιστικές σκηνές…

“Φύσηξε αεράκι” του Rob Biddulph

Από 3 ετών

Ο Μπλε Πιγκουίνος έχει έναν ολοκαίνουριο χαρταετό! Μαζί με τους φίλους του θα ξεκινήσουν μία υπέροχη περιπέτεια γεμάτη καλές ιδέες σε μια μέρα με μπόλικο άνεμο!

“Αν ήμουν βιβλίο…” του Jose Jorge Letria

Από 5 ετών

Το βιβλίο συνοψίζει όλες τις χαρές της ανάγνωσης και τις απολαύσεις που μπορεί να νιώσει κανείς διαβάζοντας. Το βιβλίο-ήρωας της μικρής ιστορίας περιγράφει τις επιθυμίες του και μέσα από αυτές προτρέπει το δικό του αναγνώστη να κάνει το επόμενο βήμα και να συνεχίσει με συναντήσεις και με άλλα βιβλία.

“Το δέντρο που έδινε” του Shel Silverstein

Από 8 ετών

Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα….

“Ένα βιβλίο χωρίς τίτλο” του Herve Tullet

Από 3 ετών

Το βιβλίο αυτό δεν έχει ακόμα γραφτεί κανονικά! Έχει ήρωες (που είναι ακόμα σκίτσα) κι έναν συγγραφέα (ΣΣΣ! Δουλεύει πυρετωδώς). Αλλά θα μας κάνουν τη χάρη να πουν ένα παραμύθι ή τουλάχιστον, θα προσπαθήσουν!…

“Ο μεγάλος λύκος και ο μικρός λύκος” της Nadine Brun – Cosme

Από 4 ετών

Ο Μεγάλος Λύκος νιώθει να απειλείται από την ξαφνική άφιξη του Μικρού Λύκου στον λόφο που ζει ολομόναχος. Η ανασφάλεια και ο φόβος τον κάνουν ανταγωνιστικό, παρά το γεγονός ότι ο Μικρός Λύκος είναι μικρότερός του σωματικά και φαίνεται εντελώς ακίνδυνος. Τι θα συμβεί μεταξύ τους;

Read More

And More