Παιδί και Φοιτητικό σπίτι: Μερικές συμβουλές για να επιλέξετε μαζί το καλύτερο

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν και πλέον το παιδί σου γνωρίζει σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα περάσει τα επόμενα τέσσερα  -τουλάχιστον- χρόνια της ζωής του. Μπορεί για σένα να μην είναι και τόσο εύκολο να συνηθίσεις τη ζωή στο σπίτι χωρίς την καθημερινή παρουσία του παιδιού σου, όμως, τώρα η προτεραιότητά σου είναι διαφορετική: να ψάξεις και μαζί με το παιδί σου να δημιουργήσεις το δικό του σπιτικό. Τι πρέπει να ξέρεις, για να επιλέξετε το καλύτερο;

 

 

Ναι μεν στην πόλη, αλλά πού ακριβώς; Όσο μικρότερο ή μεγαλύτερο και αν σου φαίνεται το μέρος που θα ζήσει το παιδί σου, στην πραγματικότητα, και αυτό διαιρείται σε υποπεριοχές. Προσπάθησε να βρεις εκείνο που να είναι κοντά στο κτήριο της σχολής ή έστω να είναι εύκολη η πρόσβαση με συγκοινωνίες. Θυμήσου ότι στο κέντρο της πόλης τα ενοίκια είναι πιο ακριβά, σε σχέση με τις περιοχές γύρω από αυτό.

 

Η γειτονιά τι παρέχει; Σούπερ – μάρκετ, πλατείες, φαρμακείο. Πόσο κοντά βρίσκονται στο σπίτι που θα διαλέξετε; Υπάρχει συγκοινωνία που να παρέχει απευθείας πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη;

 

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το σπίτι; Κατέληξες στα δύο επικρατέστερα. Και τώρα; Έφθασε η ώρα να το επισκεφτείς μαζί με το παιδί σου -πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη στιγμή που ο ήλιος φωτίζει τα πάντα- και να τσεκάρετε πολύ προσεκτικά αν υπάρχουν ζημιές, φθορές ή τυχόν βλάβες, που δεν παρατήρησες την πρώτη φορά.

 

 

Πέρα από το ενοίκιο, τι άλλο περιλαμβάνει ο λογαριασμός; Ναι μεν, θα πρέπει να στέλνεις στο παιδί σου μερικά χρήματα για την μηνιαία πληρωμή, όμως, ποια είναι τα υπόλοιπα έξοδα; Πόσο κοστίζουν κατά μέσο όρο οι λογαριασμοί και πού ανέρχονται τα κοινόχρηστα;

 

Έχει εγκατεστημένη θέρμανση; Ας είμαστε ειλικρινείς. Η εποχή που το παιδί σου θα περάσει τις ημέρες του εντός οικίας είναι ο χειμώνας. Για αυτό, και ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις είναι αν παρέχεται η δυνατότητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, καθώς και να υπολογίσεις πόσο θα κοστίσουν μηνιαίως.

 

Έχουν χρώμα οι τοίχοι; Και αν ναι, τι; Πράσινο, πορτοκαλί, θαλασσί, λευκό; Είναι το αγαπημένο του παιδιού σου; Αν ναι, τότε σίγουρα έκανες τη σωστή επιλογή, καθώς λίγο χρώμα το θέλουν οι νέοι.

 

 

Είναι επιπλωμένο; Αν θέλεις να μεταμορφωθεί σε καμβά δημιουργίας του παιδιού σου, τότε προτίμησε έναν άδειο χώρο, για να επιλέξει εκείνο τους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα χαλιά που θέλει. Αν πάλι είναι έτοιμο, έλεγξε λίγο καλύτερα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

 

Είναι διαμπερές; Θες να μπαίνει λίγο ο ήλιος μέσα και να έχει φως. Να είναι ευάερο και φωτεινό; Τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το επισκεφτείς σε μία φωτεινή ημέρα και να δεις τις ακτίνες του ήλιου να το “χτυπούν”.

 

“Γεννάει” το αίσθημα ασφάλειας; Το παιδί σου δεν θα ενδιαφερθεί για αυτόν τον παράγοντα. Εσύ, όμως; Είναι ψηλά; Έχει συναγερμό; Πόρτα ασφαλείας; Είναι πυκνοκατοικιμένη περιοχή; Απάντησε στα ερωτήματα αυτά και θα είναι όλοι safe and sound.

 

Καλή Φοιτητική Ζωή να έχει!

Read More

And More