Παιδί και μπάνιο: Πρακτικές συμβουλές για να αποφύγεις τα ατυχήματα

Είναι μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές κάθε νέας μαμάς. Πρόκειται για μία ιεροτελεστία, η οποία δεν καθαρίζει απλά το μωρό σου, αλλά ενισχύει το μεταξύ σας δέσιμο με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο. Εσύ το φροντίζεις, αυτό σε αγαπά και οι δύο είστε ευτυχισμένοι και με το χαμόγελο στα χείλη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται προσεκτικά… για να αποφύγετε τα ατυχήματα!

Μην το αφήσεις μόνο του ούτε για ένα δευτερόλεπτο
Ποτέ, μα ποτέ. Ακόμα, και αν παρατηρείς ότι το μωρό σου έχει συνηθίσει την μπανιέρα και μπορεί να κάτσει μόνο του, ακόμα και αν έχεις ειδικό χώρο μπάνιου για μωρό, ακόμα και αν θα τρέξεις γρήγορα μέχρι το άλλο δωμάτιο, προκειμένου να του φέρεις μία ζεστή πάνα. Ποτέ μην αφήσεις το μωρό σου μόνο του. Όση σιγουριά και αν εκπέμπουν τα μάτια του, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για έναν καινούριο χώρο γεμάτο από νερό. Για αυτό, να είσαι (για) πάντα δίπλα του.

Τσέκαρε τη θερμοκρασία του νερού
Μπορεί το δικό σου δέρμα να έχει συνηθίσει στις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιληφθεί πόσο ζεστό είναι το νερό, όμως, το δέρμα του μωρού σου είναι αρκετά  -πάρα πολύ αρκετά – ευαίσθητο. Προσπάθησε, λοιπόν, να αποφύγεις το καυτό νερό της βρύσης, μέχρι το παιδί σου να γίνει τεσσάρων και να τσεκάρεις τη θερμοκρασία βάζοντας τον αγκώνα σου, καθώς τα δάχτυλα σου είναι λιγότερο ευαίσθητα και άρα μη ακριβή.

Μην ξεχνάς το ειδικό πατάκι
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Το νερό που πρέπει να βρίσκεται στην μπανιέρα σου δεν πρέπει να ξεπερνά τα πέντε εκατοστά. Έτσι, και εσύ θα μπορείς να κρατήσεις το παιδί σου με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτό να αισθάνεται σιγουριά, όσο είσαι όρθιο. Φυσικά και μην παραλείψεις να προμηθευτείς ένα ειδικό πατάκι για να μειώσεις σημαντικά τον κίνδυνο πτώσης.

Όλα τα αντικείμενα… μακριά και αγαπημένα!
Αχ, αυτά τα μικρά! Αν μπορούσαν να ανακαλύψουν όλον τον κόσμο με την μέθοδο της αφής θα το έκαναν. Όμως, στο μπάνιο “κρύβονται” ξυραφάκια, φάρμακα, προϊόντα καθαρισμού, τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθουν σε επαφή με το μωρό. Για αυτό, πριν φτάσετε στο μπάνιο, αποθήκευσε τα όλα λίγο μακριά, μέσα στα ντουλάπια ακόμα καλύτερα. 

Πρόσεξε και τα μικρά δαχτυλάκια
Μπορεί να παγιδευτούν σε ένα από τα στηρίγματα της μπανιέρας ή ακόμα και εντός του μπουκαλιού με το αφρόλουτρο ή το σαμπουάν. Για αυτό, ρίξε μία προσεκτική ματιά στα άκρα του, όσο εσύ περιποιείσαι με τον καλύτερο τρόπο το δερματάκι του. 

Read More

And More