Παιδί σε νέο σχολείο: Πώς θα το βοηθήσεις να κάνει καινούριους φίλους

Νέα σχολική χρονιά, νέα ξεκινήματα και… νέο σχολείο. Το μικρό σου άλλαξε σχολείο και τώρα καλείται να αλλάξει την καθημερινότητα του, αλλά και να κάνει νέους φίλους, κάτι που μπορεί να το αγχώνει. Δεν χρειάζεται! Δες το από μία διαφορετική οπτική. Ως μία καινούρια ευκαιρία για να γνωρίσει νέα άτομα, να τα εμπιστευτεί και να περάσουν μαζί συναρπαστικές στιγμές, όπως μόνο στα μαθητικά χρόνια συμβαίνουν. Φυσικά, και μπορείς να το προετοιμάσεις με μερικά έξυπνα βήματα που θα του “λύσουν” τα χέρια!

Κάνε ένα Boost Up στην αυτοπεποίθηση του
Καλησπέρα σας! Έχω δύο κόρες, η μία έκλεισε τα πέντε και η άλλη τα τρία. H μεγάλη μου δεν έχει κόψει ακόμα την πάνα, γιατί πίνει πάρα πολύ γάλα τόσο πριν πάει για ύπνο, όσο και γενικότερα. Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να το κόψουμε, αλλά δυσκολευόμαστε.

Τσέκαρε πώς κοινωνικοποιείται
Θα καταλάβεις πολλά! Ποια είναι η πρώτη φράση που χρησιμοποιεί πιο συχνά, για να προσεγγίσει τα υπόλοιπα παιδάκια; Ποια τακτική ακολουθεί; Πόσο περιμένει, μέχρι να αρχίσει τη συνομιλία με τα υπόλοιπα νέα μέλη του σχολείου; Ερωτήματα που θα απαντήσεις πολύ εύκολα. Αρκεί, να παρακολουθήσεις τον τρόπο κοινωνικοποίησης του. Άλλωστε, προκειμένου να το βοηθήσεις, χρειάζεται να γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι κάνει λάθος. 

Βάλε και το δάσκαλο στο παιχνίδι
Μην του ζητήσεις να το κρατάει μέσα στην τάξη και στα διαλείμματα. Απλά, να του δώσει ένα ρόλο, όπως, για παράδειγμα να είναι το παιδί που θα μαζεύει τα χρήματα για φιλανθρωπικές δράσεις. Έτσι, θέλοντας και μη, θα επικοινωνήσει με όλους τους συμμαθητές του.

Καλύτερα λίγοι, παρά πολλοί
Δεν χρειάζεται να πιέσεις το μικρό σου να κάνει παρέα με κάθε του συμμαθητή. Η πιο έξυπνη τεχνική είναι να σχηματίσει, σε πρώτη φάση, τον δικό του “πυρήνα”. Έτσι, θα ξεδιπλώσει κάθε πτυχή του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα του και όλοι μαζί θα κατακτήσουν τις καρδιές και των υπόλοιπων μικρών στην τάξη (και στο σχολείο).

Εκμεταλλεύσου έξυπνα τα απογεύματα του
Κάθε παιδάκι που σέβεται τον εαυτό του έχει τη μέρα του γεμάτη από υποχρεώσεις. Φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής ή του αγαπημένου του σπορ και η agenda γέμισε. Μία βόλτα λίγο μετά το μάθημα είναι ό,τι πρέπει, για να χαλαρώσει και να ηρεμήσει, πριν τα διαβάσματα αρχίσει. Μήπως να την ευχαριστηθεί με τον νέο του φίλο και έτσι να κάνουν παρέα και στο σχολείο;

Read More

And More