Παιδιά στην παραλία: Οι συμβουλές που θα κάνουν το μπάνιο… παιχνιδάκι

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το ημερολόγιο ετοιμάζεται να δείξει Αύγουστο και η μόνη ασχολία των παιδιών σου είναι να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα. Να παίξουν, να χαρούν, να κολυμπήσουν. Και να προστατευτούν από οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά. Μην αγχώνεσαι! Με τις παρακάτω συμβουλές το μπάνιο θα γίνει πραγματικά παιχνιδάκι!

Η σωστή ώρα είναι τα πάντα
Προτίμησε να ξυπνήσετε νωρίς και να πάτε στην παραλία για να τελειώσετε την εκδρομή σας με ένα ωραίο γεύμα σε κάποια παραθαλάσσια ταβέρνα ή πηγαίνετε για μπάνιο μετά τον μεσημεριανό ύπνο των παιδιών. Έχει σημασία να αποφύγετε να είστε στη θάλασσα το μεσημέρι, γιατί είναι πολύ δυνατός ο ήλιος και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει. Τόσο στο μικρό σου, όσο και σε εσένα. 

Κάνε το κινητό σου… σύμμαχο και μην ξεχάσεις το αντηλιακό ποτέ ξανά
Επειδή πρέπει να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό των παιδιών, μπορείς να βάζεις ξυπνητήρι στο κινητό, για να μην κινδυνέψεις να ξεχαστείς κάποια στιγμή. Γιατί, πάντα πρέπει να κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι οι ακτίνες του ηλίου μόνο φιλικές δεν είναι, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ανάμεσα σε αρκετούς μίνι καύσωνες. Έρχεται και επόμενος!

Αντηλιακό από νωρίς
Ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις SPF, τόσο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες, είναι να βάλεις μεγάλη ποσότητα στο σώμα, όσο είστε γυμνοί στο σπίτι και να περιμένεις να απορροφηθεί καλά πριν βγεις στον ήλιο. Αυτή την τεχνική εφάρμοσε την στην περιοχή του προσώπου. Είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του και αυτό που θέλει την μεγαλύτερη προσοχή για να αποφύγεις την ηλίαση. 

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!
Τα παιδιά ξεχνάνε να πίνουν νερό και πρέπει να τους το υπενθυμίζεις. Αν τα παιδιά σου δεν θέλουν να πιουν νερό, μπορείς να τα “ξεγελάσεις” γεμίζοντας ένα μεγάλο μπουκάλι μισό με νερό και μισό με χυμό. Τα καρπούζια είναι άλλη μια πολύ καλή εναλλακτική όσο αφορά στην ενυδάτωση, αλλά και οι παιδικοί χυμοί.

Φτιάξε τη δική σας γωνιά
Μπορεί πιο μικρή να άντεχες να είσαι χωρίς ομπρέλα κάτω από τον ήλιο, αλλά τώρα που έχεις παιδιά, πρέπει να χτίσεις ένα οχυρό που να τα προστατεύει από τον ήλιο. Μπορείς να συνδυάσεις μια ομπρέλα και μια αιώρα ή απλά ένα πανί για να είσαι σίγουρη ότι θα υπάρχει αρκετή σκιά για όλους, ειδικά όταν τα παιδιά σου θα θέλουν να παίξουν ή να φάνε. Και όλα πάνε καλά!

 

 

Read More

And More