Παιδιά του Δεκεμβρίου: 7 χαρακτηριστικά που έχουν κοινά

Κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα, κάτι που το καθιστά μοναδικό. Αυτό είναι δεδομένο. Πώς θα αντιδρούσες, όμως, αν σου έλεγα ότι ακόμα και ο μήνας που έχει γεννηθεί “κρύβει” στοιχεία για το χαρακτήρα του; Καλό Μήνα, παρεμπιπτόντως! Ο Δεκέμβριος, τελευταίος μήνας της χρονιάς, έφθασε και προβλέπεται πιο χαρούμενος από ποτέ. Γιατί, στο τέλος του “κρύβει” τα λαμπερά Χριστούγεννα και τα γενέθλια του μικρού σου. Προτού αποφασίσεις τι δώρο θα του πάρεις, ρίξε μία ματιά στα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα παιδιά του Δεκεμβρίου

Θα ξυπνάει πολύ πρωί
Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το παιδάκι που έχει γεννηθεί από τις 5 έως τις 20 Δεκεμβρίου θα ξυπνάει πολύ νωρίτερα σε σχέση με εκείνα των προηγούμενων μηνών. Και, δε θα χρειαστεί στιγμή να ακούσει το (ενοχλητικό) ξυπνητήρι του. Ακόμα και τώρα που η τηλεκπαίδευση ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι!

Και θα κοιμάται βαθιά
Δεν θα τον ενοχλεί εκείνος ο ήχος που μπορεί να κάνει το κουταλάκι στην κουζίνα όσο εσύ ξεκουράζεσαι στο υπνοδωμάτιο σου. Και αυτό, γιατί τα παιδιά που έχουν γενέθλια κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα απολαμβάνουν κυρίως αποδοτικό και ξεκούραστο ύπνο, ακόμα και όταν δεν κοιμούνται τόσο πολύ για την ηλικία τους. Ξεκουράζονται βαθιά και σωστά.

Γλυκό στην συμπεριφορά του
Ο χαρακτήρας του; Κάτι παραπάνω από ήπιος και ήρεμος. Σύμφωνα με το Ψυχολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, δε θα παρατηρήσεις διακυμάνσεις στη ψυχολογία του, αφού η πραότητα είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Ήρεμη δύναμη, δηλαδή.

Μην σου κάνει εντύπωση αν γίνει αριστερόχειρας
Μπορεί τα περισσότερα παιδάκια να γράφουν τις ασκήσεις τους με το… δεξί, όμως, το δικό μοναδικό Δεκεμβριανό παιδάκι θα λύνει τις εξισώσεις και θα γράφει τις εκθέσεις του με το… αριστερό. Ειδικά, αν είναι αγόρι… Ανεξήγητοι οι λόγοι, όμως, αφού το υποστηρίζει η επιστήμη, θα το διαψεύσουμε εμείς;

Θα είναι το πιο μικρό της τάξης, αλλά το πιο μελετηρό
Εντάξει, στην αρχή θα του φαίνεται κάπως, όμως, πίστεψε με, εν τέλει, θα συνειδητοποιήσει ότι τελικά αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του. Γιατί, σύμφωνα με έρευνες, είναι εκείνο το παιδί που θα κάνει πάντα τα μαθήματα του και θα παίρνει τους υψηλότερους βαθμούς στο τμήμα του.

Τι θα γίνει, όταν μεγαλώσει;
Μπορεί τα παιδιά να μην ξέρουν πριν τελειώσουν το σχολείο με τι θα ασχοληθούν μόλις τα σχολικά θρανία γίνουν παρελθόν, όμως, τα μικρά του Δεκεμβρίου θα έχουν βρει ήδη από μικρά την κλίση τους. Ένα επαγγελματικό δίλημμα “παίζει” στο μυαλό τους: οδοντίατρος ή παθολόγος; Γιατρός, πάντως… 

Θα ζήσει πολύ!
Λες να σπάσει και το ρεκόρ Guiness; Πάντως, τα παιδιά του τελευταίου μήνα του χρόνου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα… 100 κεράκια στην τούρτα!

 

Read More

And More