Παιδιά του Οκτωβρίου: 5 κοινά χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο. Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου ήρθε στην παρέα μας και μαζί του έφερε πτώση της θερμοκρασίας, λίγο πιο ζεστά ρούχα και χουχουλιάρικη διάθεση. Και όχι μόνο. Αυτός ο μήνας για εσένα είναι ξεχωριστός. Το παιδί – άρα και εσύ – γιορτάζει. Είτε έχει τα γενέθλια του, είτε εσύ ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο αυτό το μωρό σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το σπίτι θα γεμίσει με δώρα, χαρά και αγάπη. Την ίδια στιγμή, είσαι και τυχερή. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με αρκετές έρευνες, τα παιδιά αυτού του μήνα μοιράζονται μερικά κοινά χαρακτηριστικά.

Είναι αριστούχοι μαθητές
Καλό αυτό! Μπορεί το σχολείο να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αριστούχοι δεν μπορούν να γεννιούνται τον αμέσως επόμενο μήνα. Κάθε άλλο. Τα παιδιά του Οκτωβρίου αγαπούν το διάβασμα, αποθηκεύουν εύκολα στη μνήμη τους πληροφορίες και μπορούν να θυμηθούν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Αγαπούν τον αθλητισμό
Μην το γελάς. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που τον μήνα αυτόν περιμένουν πως και πως το δώρο γενεθλίων τους είναι πολύ πιθανόν αργότερα να γίνουν… πρωταθλητές. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: Τα παιδιά του δέκατου μήνα του έτους λατρεύουν την κίνηση και την εξέλιξη. Να τρέχουν. Την ίδια στιγμή, επιθυμούν να κερδίζουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι ή αγώνισμα συμμετέχουν. Αν συνδυάσεις τα δύο αυτά στοιχεία με την πληροφορία ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, τα παιδιά του Οκτωβρίου είναι πιο δυνατά και έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε σύγκριση με εκείνα των υπολοίπων μηνών, μπορείς να καταλάβεις γιατί οι πιθανότητες να πάρει το… χρυσό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Είναι πολύ πιθανόν να τα… εκατοστήσουν
και να μην μείνουν απλά στην ευχή! Όπως δείχνει μία πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Chicago, όσοι γεννιούνται τον Οκτώβριο έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν έως τα 100 χρόνια τους σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο και γενικότερα τους ανοιξιάτικους μήνες. 

Είναι ιδιαίτερα ρομαντικά
Αγαπούν το ρομαντισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Τους αρέσει η αρμονία και η ηρεμία. Η γαλήνη. Μην σου κάνει εντύπωση, λοιπόν, αν το μικρό σου αναζητά συνέχεια την αγκαλιά σου. Γιατί, χρειάζεται την παρέα και την αγάπη σου – ειδικά, όσο είναι μικρό.

Έχουν καλύτερη ψυχική υγεία
Ερευνητές έχουν συνδέσει τις γεννήσεις του Οκτωβρίου με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, υποδεικνύοντας πως τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο αυτό τον μήνα παρουσιάζουν καλύτερη ψυχική υγεία.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More