Παιχνίδια μωρού: Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις

Τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος “φίλος” ενός μωρού μετά από εσένα και τον μπαμπά. Σκέψου το! Το μωρό σου περνάει μαζί τους το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, εντυπωσιάζεται από το σχήμα και το χρώμα τους και εξασκεί σημαντικές ικανότητες, όπως η αφή. Δεν είναι, όμως, όλα τα παιχνίδια για όλα τα μωρά. Για αυτό, σήμερα σου συγκεντρώσαμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις όταν τα αγοράζεις. Για τσέκαρε…

Τα μικρά κομμάτια
Φαίνεται προφανές, όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Μην ξεχνάς ότι η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά και αυτό ισχύει ακόμα και στα παιχνίδια που επιλέγεις για το μωρό σου. Λίγο η πλαστική μύτη του, λίγο τα πρόσθετα μέλη που έχει το αρκουδάκι του μωρού σου μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνα.

Κορδόνια
Είναι το βασικό αξεσουάρ αρκετών παιδικών παιχνιδιών. Τα κορδόνια ενώνουν τα τουβλάκια μεταξύ τους, τα καλώδια συνδέουν τα μικρά στοιχεία κάθε παιχνιδιού μεταξύ τους και ξαφνικά ο κίνδυνος το βρέφος σου να φάει τα αξεσουάρ αυτό δεν είναι και τόσο απίθανο. Προσοχή, λοιπόν!

Τοξικότητα χρωμάτων
Ένα χαρακτηριστικό που ίσως να μην γνώριζες, αλλά βρίσκεται σίγουρα στην ετικέτα των παιχνιδιών του μικρού σου. Αφορά κυρίως τα πινέλα ή τις μπογιές ζωγραφικής που θα προμηθευτείς για το μωρό σου. Πριν καταλήξεις στα αγαπημένα του χρώματα, φρόντισε να υπάρχει πάνω στη συσκευασία η ένδειξη “μη τοξικά”, γιατί οι πιθανότητες, όπως καταλαβαίνεις, να μην ακουμπήσουν το δέρμα του μωρού σου δεν είναι και πολύ μεγάλες.

Γωνίες
Το μωρό σου μπορεί εύκολα να τραυματιστεί. Ειδικά, αν το παιχνίδι έχει αρκετές γωνίες και άρα περισσότερες πιθανότητες να τραυματίσει το δέρμα του μωρού σου και να του δημιουργήσει μικρές πληγές, ικανές για μεγάλο πόνο και δάκρυ. Πριν αγοράσεις τα παιχνίδια, ακούμπησε τα απαλά με τα χέρια σου και τσέκαρε ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Ένταση
Τα παιχνίδια, εκτός από ιδιαίτερο σχήμα, μπορεί να έχουν και ήχο. Κάτι, το οποίο δεν πρέπει να παραβλέψεις, γιατί η ακοή ενός μωρού είναι αρκετά ευαίσθητη. Γιατί, στο μικρό σου σίγουρα θα του αρέσει ένα αυτοκινητάκι που βγάζει ήχους, όμως αν αυτοί είναι πολύ δυνατοί μπορούν να βλάψουν την ακοή του. 

 

 

Read More

And More