Papa Christmas: Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να απολαύσετε οικογενειακώς

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγουν τα παιδιά τις φωτεινές οθόνες, αλλά και την επαφή τους με τα ηλεκτρονικά μέσα. Και αυτό συνήθως περιλαμβάνει και την τηλεόραση, που την αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι! Αλλά, από την άλλη, είναι Χριστούγεννα! Η μεγαλύτερη γιορτή όλου του χρόνου και η αγαπημένη των παιδιών! Νομίζω πως κάπου εδώ μπορείς να κάνεις λιγάκι… πίσω στους κανόνες και να δείτε παρέα μία από τις πιο ευφάνταστες και εντυπωσιακές ταινίες που ενδείκνυνται για τα Χριστούγεννα! Τι καλύτερο, άλλωστε, για ένα κρύο βραδάκι όπως το σημερινό, μετά από μια μεγάλη και εξουθενωτική ημέρα με τραπέζια, καλεσμένους και στοίβες πιάτων στον νεροχύτη, από μια οικογενειακή ταινία; Είμαι σίγουρη πως κι εσύ θα απολαύσεις αυτή την ανεμελιά του καναπέ, με τα κουβερτάκια και τα παντοφλάκια σας, αγκαλιασμένοι όλοι μαζί, βλέποντας μία από τις αγαπημένες σας ταινίες!

Και αν η ταινιοθήκη σας έχει “βαλτώσει” και τα DVD έχουν λιγοστέψει, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι να δείτε, παρακάτω σου έχω μερικές επιτυχημένες παραγωγές, που σίγουρα θα σας χαλαρώσουν και θα συναρπάσουν τα παιδιά!

The Polar Express (από έξι ετών και άνω)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα μικρό αγόρι ξεκινάει μια μαγική περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο, ταξιδεύοντας με το τραίνο Polar Express, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει για την φιλία, το θάρρος και το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Arthur Christmas (από έξι ετών και άνω)

Ο αδέξιος γιος του Άι Βασίλη, Arthur, ξεκινάει την αποστολή του παρέα με τον πατέρα του Αγίου Νικολάου, για να παραδώσουν το σωστό δώρο σε ένα κοριτσάκι που μπέρδεψαν άθελά τους, και μάλιστα σε λιγότερο από δύο ώρες!

Frozen (από επτά ετών και άνω)

Όταν η νεαρή Elsa στέφεται βασίλισσα, χρησιμοποιεί κατά λάθος την υπερφυσική δύναμή της να μετατρέπει τα πάντα σε πάγο και άθελά της σκεπάζει την πόλη της με αιώνιο χειμώνα. Η αδερφή της,  Anna, συνεργάζεται με ένα νεαρό που κατάγεται από τα βουνά, τον παιχνιδιάρη τάρανδό του και ένα χιονάνθρωπο για να αλλάξουν την μοίρα της βασίλισσας και της πόλης!

Elf (από επτά ετών και άνω)

Αφού χωρίς να το θέλει σπέρνει τον πανικό στην κοινότητα των ξωτικών, εξαιτίας της αδέξιας μορφή του, ένας άνδρας που έχει μεγαλώσει ως ξωτικό στον Βόρειο Πόλο, στέλνεται στην Αμερική για να αναζητήσει την πραγματική ταυτότητά του.

The Nightmare Before Christmas (από επτά ετών και άνω)

Ο Jack Skellington, ο βασιλιάς της πόλης του Halloween, ανακαλύπτει την ύπαρξη της πόλης των Χριστουγέννων, αλλά οι προσπάθειές του να φέρει τα Χριστούγεννα στην χώρα του προκαλούν τεράστια σύγχυση!

How the Grinch Stole Christmas (από οκτώ ετών και άνω)

Στα προάστια του Whoville ζει ένα πράσινο και εκδικητικό γρουσούζικο πλάσμα, το οποίο σκοπεύει να καταστρέψει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές των κατοίκων…

Home Alone (από 10 ετών και άνω)

Ένας οκτάχρονος φασαριόζος καλείται να προστατεύσει το σπίτι του από δύο ληστές, όταν κατά λάθος η οικογένειά του τον ξεχνάει πίσω, καθώς ταξιδεύει για τις γιορτές!

Mary Poppins (από 10 ετών και άνω)

Στο Λονδίνο του προηγούμενου αιώνα, μια μαγική γκουβερνάντα επιστρατεύει την μουσική και την περιπέτεια για να βοηθήσει τα δύο παραμελημένα παιδιά, τα οποία φροντίζει, ώστε να έρθουν πιο κοντά με τον απόμακρο πατέρα τους

Gremlins (από 15 ετών και άνω)

Ένα αγόρι κατά λάθος “σπάει” τρεις θεμελιώδεις κανόνες που αφορούν το νέο κατοικίδιό του και ελευθερώνει στην πόλη ορδές κακόβουλων μικρών τεράτων!

 

Edward Scissorhands (από 16 ετών και άνω)

Ένας ευγενής νεαρός άνδρας, που αντί για χέρια έχει ψαλίδια, έρχεται σε μια νέα κοινότητα, αφότου έζησε χρόνια σε απομόνωση στον πύργο του και μαζί του φέρνει το χιόνι!

Read More

And More