Πες μου την ηλικία του παιδιού σου, να σου πω τι δώρο να του πάρεις για τα Χριστούγεννα!

Σε μία εβδομάδα έχουμε Χριστούγεννα! Ναι, η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου έφθασε και μαζί της έρχονται και όλες οι τρυφερές υποχρεώσεις. Ναι, για τα εορταστικά δώρα σου μιλάω. Είτε είσαι μαμά, είτε νονά, είτε θεία, το μόνο σίγουρο είναι ότι για όλο και κάποιο παιδάκι θα πάρεις δώρο. Σε αυτό το σημείο, λέω να κάνω μία μικρή παρένθεση και να σου πω ότι ανέκαθεν αγαπούσα τη συγκεκριμένη γιορτή. Το πνεύμα αγάπης που λούζει κάθε (παιδική) ψυχή. Τα στολίδια που φωτίζουν κάθε σκοτεινή σκέψη. Τα λαμπιόνια που σε γεμίζουν με χαρά. Τα δώρα που σου φέρνουν οι συγγενείς (ειδικά, εκείνα που μόλις τα βλέπεις μένεις έκπληκτος, ενώ -μεταξύ μας- το περίμενες πως και πως). Αυτό είναι Χριστούγεννα! 

 

Τι μπορείς να πάρεις, λοιπόν, σε ένα ένα παιδί ανάλογα με την ηλικία του;

 

– Σε ένα νεογέννητο: Μία πιπίλα με διάφορα σχέδια. Εντάξει, αν μπορείς να τη βρεις με τον Άι Βασίλη ζωγραφισμένο πάνω της ακόμα καλύτερα. Πάντως, στην αγορά, θα συναντήσεις αμέτρητες παραλλαγές: στο σχήμα ξωτικού, με τον Ρούντολφ το ελαφάκι πάνω, με ένα έλκηθρο, με το πιο όμορφα στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μην αφήσεις το μέγεθος να σε περιορίσει. Εμπιστεύσου με: Ακόμα και μία πιπίλα σε size ντεκόρ, θα εξιτάρει τη φαντασία του και θα το κάνει να μη θέλει να πάρει τα μάτια του από πάνω της.

– Σε παιδάκια έως 6 ετών: Πώς θα σου φαινόταν ένα λούτρινο; Όχι, όμως, κάτι απλό. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα επιζητούν την υπερβολή τους. Σκυλάκια, Ταρανδάκια, Ξωτικά, βοηθοί του Άι Βασίλη (και ο ίδιος φυσικά) σε περιμένουν στο πλησιέστερο κατάστημα με παιχνίδια. Αν έχεις αγόρι, μικρά (ή και μεγάλα) οχήματα / αμάξια, θα σχηματίσουν στο πρόσωπο του το χαμόγελο που θες να δεις.

– Σε παιδιά έως 12 ετών: Όσο το παιδί μεγαλώνει, τόσο αυξάνονται και οι επιλογές των εορταστικών δώρων. Αναπτύσσεται η σκέψη του και οι ικανότητες του πολλαπλασιάζονται. Για αυτό, και η γκάμα των δώρων μεγαλώνει και η βεντάλια ανοίγει. Αν του αρέσει να διαβάζει, στην αγορά θα βρεις αναρίθμητα βιβλία με θέμα τα Χριστούγεννα. Αν πάλι, είναι fan της μουσικής, επειδή η εποχή είναι ηλεκτρονική, μπορείς να του κάνεις δώρο τη συνδρομή ορισμένων μηνών στην αγαπημένη του μουσική πλατφόρμα. Α, φυσικά, και αν το βλέπεις να “περνά” μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του στο online gaming, μπορείς να επιλέξεις είτε να του αγοράσεις ορισμένα συλλεκτικά αντικείμενα από το αγαπημένο του παιχνίδι, είτε να του προσφέρεις μία Prepaid card για τους πρώτους μήνες της χρονιάς.

– Σε παιδιά στην εφηβεία. Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα… Γιατί, ούτε το ίδιο δε γνωρίζει τι δώρο θέλει. Για αυτό, ποια είναι η πιο εύκολη λύση; Μα, φυσικά, η κάρτα αλλαγής. Όμως, προτού καταφύγεις στη λύση αυτή, ρώτησε τον τι θα ήθελε να του φέρει ο νέος χρόνος, τι του λείπει και ποια είναι η αγαπημένη του ασχολία. Έτσι, θα βοηθηθείς, ώστε να κινηθείς στο σωστό μονοπάτι.

Σε καμία περίπτωση, όμως, μη του δώσεις απλά χρήματα. Γιατί η αξία του δώρου είναι μοναδική! Και φυσικά, η ομορφιά κρύβεται στα πιο απλά!

 

Read More

And More