Πιπίλα: Οι βασικοί κανόνες για να την χρησιμοποιείς σωστά

Είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ στη ζωή ενός μωρού. Ο “σύμμαχος” σου όταν το μωρό γκρινιάζει λίγο πιο πολύ και θες να το ηρεμήσεις. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η πιπίλα δεν λείπει από το σπίτι καμίας νέας μαμάς. Εσύ ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά; Αν όχι, κάνε απλά ένα scroll – down! 

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Ακόμα και στην πιπίλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, φρόντισε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα να την πλένεις πολύ καλά – και σχολαστικά- με ζεστό νερό. Ετσι, θα μειώσεις σημαντικά τις πιθανότητες κάποιος μικροργανισμός να εισβάλλει στο σώμα του μωρού σου. Εστίασε στις θηλές της πιπίλας και μην ξεχνάς ότι όσο το μωρό σου είναι ακόμα νεογέννητο, η αποστείρωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. 

Προσοχή στο δέσιμο! Ναι, είναι εξίσου σημαντικό με την καθαριότητα. Για αυτό, απόφυγε να δένεις την πιπίλα με κορδέλες που έχουν αρκετό μήκος. Προτίμησε με ειδικές πιάστρες, καθώς έτσι θα αποφύγεις τον κίνδυνο τραυματισμού του μικρού σου. 

Κοίτα λίγο πιο προσεκτικά! Απαραίτητη συμβολή. Γενικά και ειδικά. Ας εστιάσουμε στο δεύτερο. Αν δεις ότι η θηλή της πιπίλας έχει αλλάξει χρώμα και ακόμα και αν την πλένεις δεν καθαρίζει ή αν την έχει δαγκώσει το μωρό και λείπουν κομματάκια τώρα πρέπει αμέσως να την πετάξεις και να την αντικαταστήσεις με άλλη. Μην το αφήσεις για αργότερα… 

Βεβαιώσου ότι είναι η κατάλληλη. Ναι, δεν ταιριάζουν όλες οι πιπίλες σε όλα τα μωρά. Υπάρχει ποικιλία και διαφορετικά κριτήρια, προκείμενου να επιλέξεις την κατάλληλη. Φρόντισε, λοιπόν, να αγοράσεις πιπίλες ανάλογες του μεγέθους του μωρού. Αν πάρεις για παράδειγμα πιπίλα σε μεγαλύτερο μέγεθος από ότι είναι για το παιδί, θα αναγουλιάζει και θα έχει τάση για εμετό. Buy Smart! 

Read More

And More