Playdate: Πώς θα οργανώσεις εύκολα και γρήγορα ένα ραντεβού για παιχνίδι στο σπίτι

Μπορεί όλη την εβδομάδα το πρόγραμμα του μικρού σου να μοιράζεται ανάμεσα στο νηπιαγωγείο, το σπίτι, την παιδική χαρά και το μάθημα χειροτεχνίας, αλλά τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα γίνονται ελαφρώς πιο περίπλοκα. Άλλωστε, πόσες βόλτες μπορείτε να κάνετε παρέα στο πάρκο, πόσα παιδικά θέατρα και μουσεία μπορείτε να επισκεφτείτε και πόσα LEGO κάστρα να χτίσετε πριν αντιληφθείς πως το παιδί έχει ανάγκη και από άλλους φίλους πέρα από… την μαμά και τον μπαμπά; Και τότε έρχεται το μεγάλο ερώτημα: πώς θα οργανώσεις μια παιδική μάζωξη στο σπίτι, όταν δεν έχεις ιδέα με ποια παιδιά κάνει παρέα το μικρό σου στο σχολείο. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, όταν το ρωτάς με ποιον παίζει στο διάλειμμα, σου λέει με τον Buzz Lightyear και τον Woody (από το Toy Story) κι άντε να βρεις την άκρη! Και όμως, υπάρχει λύση!

Όταν, λοιπόν, έρχεται η στιγμή ενός playdate, δηλαδή μιας επίσκεψης στο σπίτι για παιχνίδι, ο πιο εύκολος και εμπεριστατωμένος τρόπος είναι να συμβουλευτείς την νηπιαγωγό του παιδιού! Τα πράγματα είναι απλά: η δασκάλα των παιδιών είναι εκείνη που τα παρατηρεί στο σχολείο και βλέπει ποιος τα πηγαίνει καλά με ποιον και ποιοι παίζουν μεταξύ τους. Ρωτώντας την, λοιπόν, να σου δώσει τα ονόματα των παιδιών που συμπαθεί το δικό σου, θα μπορέσεις να φτιάξεις μια λίστα με τους φίλους του από το σχολείο, ώστε να κανονίσετε παιχνίδι στο σπίτι το Σαββατοκύριακο!

Επόμενο βήμα είναι, είτε να συναντήσεις τους γονείς των παιδιών στο νηπιαγωγείο, όταν όλοι περιμένετε να παραλάβετε τα μικρά σας το μεσημέρι ή να στείλεις ένα mail στην κάθε μαμά, ενημερώνοντάς την πως η νηπιαγωγός των παιδιών θεωρεί ότι κάνουν καλή παρέα και αν συμφωνούν, θα ήθελες να οργανώσεις ένα ραντεβού για παιχνίδι στο σπίτι! Πίστεψέ με, και οι υπόλοιπες μαμάδες το ίδιο ψάχνουν: τους φίλους των παιδιών τους για να παίξουν!

Read More

And More