Ποια κοινά χαρακτηριστικά έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Μάρτιο;

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά μόλις μπήκε στον τρίτο μήνα του 2021 και πρώτο της Άνοιξης. Ναι, αυτής της υπέροχης εποχής που το χαμόγελο “ανθίζει” στο πρόσωπο μας και η σκέψη μας ότι το καλοκαίρι είναι κοντά διογκώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως μήνας της ανανέωσης και της αλλαγής. Ο καιρός σιγά – σιγά βελτιώνεται, η μέρα μεγαλώνει και η αισιοδοξία επανέρχεται στην καρδιά μας, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Όπως κάθε μήνας, έτσι και ο τρίτος της χρονιάς “κρύβει” μερικά κοινά χαρακτηριστικά για τα παιδιά που έχουν γενέθλια κατά τη διάρκεια του ή όσα ετοιμάζονται να βγουν από την κοιλιά σου και να έρθουν στον κόσμο αυτό τις επόμενες ημέρες. Ποια είναι; 

Αισιόδοξα στο πετσί τους
Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια, τα μικρά του μήνα αυτού έχουν έμφυτο το αίσθημα της αισιοδοξίας, χαρακτηριστικό, το οποίο υπάρχει σε μεγαλύτερες δόσεις σε κάθε μωρό, όσο ο μήνας προχωρά.

Αγγλομαθείς και προς τις ξένες γλώσσες φιλικοί
Όχι μόνο αγαπούν τις ξένες γλώσσες και είναι ξεφτέρια στην προφορά ξενικών λέξεων, αλλά τις μαθαίνουν και αρκετά εύκολα. Για αυτό, μήπως να αρχίσετε να μιλάτε και λίγα αγγλικά στο σπίτι. Πρόσεξε, όμως, μήπως, αντί για μαμά, πει “mum”.

Χαρακτηρίζονται από γαλήνη και πραότητα
Δεν θυμώνουν εύκολα, γεγονός πολύ θετικό για εσένα που ως μαμά δεν θες καυγάδες και εντάσεις για το… παραμικρό. Αφήνοντας πίσω τις μικροεντάσεις του Φεβρουαρίου, όσοι σβήνουν τα κεράκια τους το μήνα αυτό, χαρακτηρίζονται από ηρεμία και πραότητα. Δε χάνουν τη ψυχραιμία τους, ούτε στις πιο ακραίες καταστάσεις, ενώ η υπομονή είναι η μεγαλύτερη τους αρετή, μέχρι να φθάσει το σημείο που κάποιος θα τους κάνει να τη χάσουν.

Για αυτό, και το αγαπημένο τους χρώμα είναι το γαλάζιο
Συμβολίζει την έντονη διαίσθηση, την αφοσίωση, τη μεγαλοψυχία, την ευγένεια και τη σταθερότητα. Παράλληλα, είναι το χρώμα που ηρεμεί τα πνεύματα και φέρνει τη γαλήνη στη ζωή μας. Αν το μικρό σου είναι κοριτσάκι και σου φαίνεται λίγο οξύμωρο να εκδηλώσει την αγάπη του προς ένα κλασικά αγορίστικο χρώμα, παρατήρησε την αδυναμία του στις απαλές αποχρώσεις. 

Είναι αρκετά προσαρμοστικά
Μιας και ο καιρός έχει την αναποφασιστικότητα του και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη ζέστη και το κρύο, τα μωρά του μήνα αυτού προσαρμόζονται ευκολότερα στις αλλαγές, αποφεύγοντας τις περιττές εντάσεις. Αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα παιδάκια διαμαρτύρονται ακόμα και για την παραμικρή αλλαγή, δεν το λες και αμελητέο ταλέντο;

Έχουν πρόγραμμα και την συνταγή της επιτυχίας
Ακόμα και στην περίπτωση που ο χρόνος φαίνεται ελάχιστος, εκείνα καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν ό,τι έχουν βάλει στο μυαλό τους. Και αυτό οφείλεται στην ικανότητα τους να βρίσκουν πάντα το μυστικό της επιτυχίας!

 

 

Read More

And More