Πώς να ντύσεις το παιδί σου σωστά στο κρύο

Είναι Ιανουάριος και αν το σκεφτείς βρισκόμαστε στην “καρδιά” του χειμώνα. Μπορεί οι τελευταίες ημέρες να ήταν φουλ του ήλιου, σύντομα, όμως, ο καιρός θα αλλάξει και το κρύο θα επανέλθει στην καθημερινότητα μας. Και του παιδιού σου, το οποίο κάθε πρωί ξυπνάει πλέον λίγο πιο νωρίς για να ετοιμάσετε μαζί το σακίδιο του και να κατευθυνθεί προς το σχολείο. Πώς θα το ντύσεις; Ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα για να μην κρυώσει και να παραμείνει ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας; 

Ακολούθα τον κανόνα +1
Όχι δεν είναι κάποια δύσκολη μαθηματική εξίσωση, αλλά ένας εύκολος (και πολύ πρακτικός) κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο όσα ρούχα φοράς εσύ και ο μπαμπάς, το μικρό σου πρέπει να φοράει ένα παραπάνω. Γιατί το σώμα του είναι ακόμα υπ’ ανάπτυξη και χρειάζεται περισσότερα ρούχα, προκειμένου να προστατευθεί καλύτερα από πιθανά (αλλά τόσο ανεπιθύμητα) κρυολογήματα.

Πες “ναι” στα πολλά!
Τα λίγα και βαριά ρούχα δεν προστατεύουν από το κρύο, όσο τα πολλά και ελαφριά. Η θερμότητα φεύγει πιο εύκολα από ένα χοντρό ρούχο για παράδειγμα, ενώ τα πολλά και ελαφριά δημιουργούν στρώματα μόνωσης που απαγορεύουν στην θερμότητα από το σώμα να χαθεί.

Μην ξεχνάς το φανελάκι
Μπορεί τα παιδιά να μην τρελαίνονται με το ύφασμα του, όμως, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος ότι το παιδί σου δεν θα κρυώσει και την άλλη θα ξυπνήσει με μικρά πιασίματα και πόνους στο στομάχι. Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείς να φορέσεις στο παιδί ένα φανελάκι ή ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από πάνω τα χειμωνιάτικα του ρούχα.

Πάντα με μπουφάν
Μπορεί οι προβλέψεις να θέλουν το μεσημέρι που το παιδί σου επιστρέφει από το σχολείο να επικρατεί η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας, όμως το πρωί που το μάθημα ξεκινά δεν είναι και τόσο ζεστό. Για αυτό, πριν φύγετε από το σπίτι, κούμπωσε το μπουφανάκι του μικρού σου ή αν κρίνεις ότι οι μέρες είναι αλκυονίδες, δώσ’ του έστω στο χέρι, καθώς ο ήλιος μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να εξαφανιστεί και το κρύο να εμφανιστεί.

Αν κάνει πολύ κρύο, δες και τα άκρα του
Φροντίζεις να φοράει γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης, το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.

Τέλος, μην ξεχνάς το αντηλιακό!
Ναι, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου όταν έχει ήλιο με ισχυρή βροχή. Η βροχή αντανακλά πολύ έντονα τον ήλιο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών! Άσε που ο ήλιος καίει το δέρμα συνέχεια χωρίς διακρίσεις ανάλογα την εποχή. 

 

 

 

Read More

And More