Πώς να οργανώσεις το πιο επιτυχημένο πρώτο πάρτι γενεθλίων για το μωρό σου!

Είσαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσεις ότι το μωρό σου μόλις συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο του στο σπίτι; Είσαι η υπερήφανη μανούλα, που παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες και τις αυξημένες απαιτήσεις που μπορεί να είχε η περασμένη χρονιά, κατάφερες να έχεις στην αγκαλιά σου ένα ευτυχισμένο παιδάκι ενός έτους και ετοιμάζεσαι να γιορτάσεις τα πρώτα γενέθλιά του; Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές που θα βιώσεις μαζί με το μικρό σου, αφού αυτός ο χρόνος σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στη ζωή σου, αλλά και μια μεγάλη προσωπική επιτυχία! Οι ευτυχισμένες στιγμές σας πρέπει να πάρουν τη μορφή ενός πάρτι, όπου παρέα με τους κοντινούς σου ανθρώπους θα ευχαριστηθείς την αγάπη και τη στήριξη που πήρατε από εκείνους, το μωρό σου και εσύ!

Εάν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι να οργανώσεις το πιο χαρούμενο (και ταυτόχρονα συγκινησιακά φορτισμένο) πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του μικρού σου, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα κλίμα “ζεστό” και… αγαπησιάρικο, ώστε να απολαύσεις την παρέα των φίλων και της οικογένειάς σου, ενώ παράλληλα θα ενθουσιάσεις το μωρό σου με το παιχνίδι και τις αγκαλιές. Δεν χρειάζεται να οργανώσεις κάτι εξεζητημένο και μεγαλειώδες, αφού η περίσταση είναι από μόνη της σημαντική. Άλλωστε, μετά τη “δουλειά” που έκανες τον τελευταίο χρόνο, σου αξίζει να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς τη συναναστροφή με τους δικούς σου!

Στην οργάνωση του καλύτερου πάρτι πρώτων γενεθλίων για το μικρό σου, θα σε βοηθήσουν τα tips που ακολουθούν, ώστε να σιγουρευτείς ότι όλοι θα περάσετε καλά, χωρίς να χρειαστεί να… εξουθενωθείς από τις υποχρεώσεις και το τρέξιμο! Στα plus ότι πρόκειται για low budget προτάσεις, ώστε να μην ξοδέψεις μια περιουσία χωρίς λόγο!

Δες τι χρειάζεται το “1st birthday party”, ώστε να είναι το πιο επιτυχημένο -και ξεκούραστο!

◊ Ποιους να καλέσεις
Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, ο περασμένος χρόνος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για εσένα και το μωρό σου. Επομένως, αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγοι και καλοί καλεσμένοι, ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου ως οικοδέσποινα. Η οικογένειά σου, οι καλύτεροι φίλοι σου που ίσως έρθουν με τα παιδιά τους (αν έχουν) και μερικοί γονείς ακόμη που μπορεί να γνώρισες στο πάρκο και την παιδική χαρά με τα μωρά τους είναι υπεραρκετοί για τα πρώτα γενέθλια. Το “παρεΐστικο” κλίμα και η θαλπωρή που θα νιώσεις θα κάνουν την ιδέα του πάρτι ακόμη πιο ελκυστική!

◊ Ο χώρος που θα επιλέξεις
Αν οι προσκεκλημένοι σου είναι όντως οι παραπάνω και μπορείς να τους… χωρέσεις όλους στο σπίτι σου, τότε μπορείς να δημιουργήσεις super cozy και χαρούμενη διάθεση, κρατώντας την οργάνωση του πάρτι σε casual επίπεδο. Αν από την άλλη, δεν νιώθεις άνετα να έχεις τόσο κόσμο στο σπίτι ή δεν έχεις αρκετό χώρο, τότε η καλύτερη λύση είναι το πάρτι στο πάρκο -εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες! Έτσι τα μωρά του πάρτι θα μπορέσουν να ευχαριστηθούν το… μπουσούλημα ή τα πρώτα βηματάκια τους στο γρασίδι και οι γονείς να είναι ήσυχοι για την ασφάλειά τους. Επίσης, τα περισσότερα πάρκα διαθέτουν και κλειστό- στεγασμένο χώρο, σε περίπτωση που ο καιρός σου τα χαλάσει!

◊ Η ώρα που θα γίνει το πάρτι

Τα μωρά αυτής της ηλικίας έχουν συνήθως ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου! Ίσως η καλύτερη χρονική στιγμή είναι ανάμεσα από τις 11:00 και τις 15:00, αφού έχει πάρει το μικρό σου τον πρωινό υπνάκο του και είναι έτοιμο να ευχαριστηθεί την ημέρα του γεμάτο ενέργεια!

◊ Το φαγητό που θα προσφέρεις
Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και πάλι μία casual επιλογή, όπως η all time classic πίτσα! Όλοι οι καλεσμένοι είναι βέβαιο ότι θα το ευχαριστηθούν, ενώ έτσι μπορείς να αποφύγεις τα περιττά… μαγειρέματα! Αν από την άλλη, θέλεις να προσφέρεις καλούδια από τα χεράκια σου στους καλεσμένους, τότε μπορείς και πάλι να το κρατήσεις σε ένα εύκολο επίπεδο, χωρίς πολλές απαιτήσεις! Μερικά πιτάκια, bagel, τοστάκια και sandwiches είναι αρκετά για όλους και δεν χρειάζεται να περάσεις μια ημέρα στην κουζίνα σου!

◊ Οι δραστηριότητες για τα μικρά
Αν υπάρχει ένα πράγμα που λατρεύουν τα μωρά αυτής της ηλικίας (πέρα από τη μαμά τους), τότε αυτό είναι οι μπάλες! Μπορείς, λοιπόν, πολύ εύκολα να δημιουργήσεις ένα playground από μια φουσκωτή φορητή πισίνα (για τον κήπο και το μπαλκόνι) που θα τη γεμίσεις με πλαστικές μπάλες! Είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθούν!

P.S.: Σε κάθε περίπτωση, έχε μια φωτογραφική μηχανή ή μια κάμερα… ανά χείρας, για να καταφέρεις να απαθανατίσεις την πρώτη απόπειρα του μονάκριβου μωρού σου να σβήσει το πρώτο γενέθλιο κεράκι του!

Read More

And More