Πώς θα διευκολύνεις τον ύπνο του μωρού σου τις ζεστές μέρες

Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι σίγουρα κάτι που δεν ευχαριστεί κανέναν. Αφόρητη ζέστη, μίνι καύσωνας, εξάντληση και φυσικά… γκρίνια. Όχι μόνο εσύ που είσαι νέα μαμά, αλλά και το μωρό σου, που δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες αυτές. Για να μην έχει, λοιπόν, προβλήματα στον ύπνο του, πρέπει να έχεις δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες. Μόνο έτσι θα κοιμηθεί σαν… πουλάκι και – μεταξύ μας – θα μπορέσεις να ξεκουραστείς και εσύ. Τι μπορείς να κάνεις;

Κλείσε τις κουρτίνες
Όχι για να μην βλέπουν οι γείτονες ότι το μωρό σου αφήνει τα παιχνίδια όπου βρει, αλλά για να εμποδίσεις τις υπερβολικά ζεστές ακτίνες του εισέλθουν στο βρεφικό δωμάτιο. Έτσι, κάθε φορά που ο υδράργυρος πλησιάζει τους 40 βαθμούς C, εσύ κλείσε τις κουρτίνες και κράτησε το χώρο του μωρού σου όσο πιο δροσερό μπορείς.

Ώρα για ένα δροσερό μπανάκι
Ναι, είσαι στη φάση που χτίζεις σταδιακά τη ρουτίνα του μικρού σου. Όμως, μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα μπορείς να την κάνεις. Εξάλλου, δεν πρόκειται να κρατήσει και τόσο πολύ, αλλά μόλις μερικές μέρες. Αυτές του καύσωνα. Λίγο πριν κοιμηθεί το μωρό σου, δοκίμασε να του προσφέρεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο με χλιαρό νερό, ακόμα και αν το έχεις ξανακάνει στη διάρκεια της ημέρας. Θα το δροσίσει, θα το φρεσκάρει, θα το χαλαρώσει και θα το βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα.

Το απόγευμα άνοιξε τα παράθυρα
Μετά το μεσημέρι και λίγο πριν το ρολόι δείξει έξι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εκείνη η χρονική περίοδος που ο ήλιος “καίει” λιγότερο. Για αυτό, λίγο πριν νυχτώσει, τράβηξε τις κλειστές κουρτίνες και άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα του δωματίου του. Το απογευματινό και βραδινό αεράκι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο μωρό σου να φέρει τη δροσιά! 

Σβήσε τα φώτα από νωρίς
Τα αναμμένα φώτα ζεσταίνουν το υπνοδωμάτιο, για αυτό κράτησε τα κλειστά το βράδυ. Άσε που το μωρό σου φοβάται το σκοτάδι, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το βοηθήσεις να ξεπεράσει το φόβο του! 

Μην υπερβάλλεις με τον κλιματισμό
Την εποχή αυτή, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τον κλιματισμό, πόσο μάλλον αν έχεις ένα μικρό μωρό στο σπίτι. Προσπάθησε να κρατήσεις το κλιματιστικό κλειστό όσο πιο πολύ μπορείς και φρόντισε η θερμοκρασία να μην είναι υπό των 25 βαθμών C. Κάπως έτσι, το μωράκι σου θα απολαύσει τον ύπνο των ονείρων του. 

 

 

Read More

And More