Πώς θα φτιάξεις DIY χρώματα κιμωλίας για οικολογικό παιχνίδι με τα παιδιά!

Βρέξει-χιονίσει, τα μικρά σου θα θέλουν να κατέβουν στην γειτονιά ή στο πάρκο και την παιδική χαρά και να κάνει το παιχνίδι της ζωής του! Ειδικά, όμως, την περίοδο των γιορτών, που τα σχολεία θα κλείσουν και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών θα αυξηθεί, θα χρειαστεί να βρεις περισσότερες λύσεις για δραστηριότητες εκτός σπιτιού! Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να περάσουν τα μικρά σου όσο πιο ευχάριστα γίνεται αυτές οι χριστουγεννιάτικες ημέρες; Με… κιμωλίες! Τι εννοώ; Να μετατρέψετε τα πεζοδρόμια και τα πλακόστρωτα σε μεγάλους “καμβάδες” και να τους βάψετε με την δική σας μπογιά κιμωλίας!

Ξέρεις πόσο πολύ λατρεύουν τα παιδιά να ζωγραφίζουν ό,τι επιφάνεια βρεθεί μπροστά τους! Το έχεις εξακριβώσει με τον καλό και τον άσχημο τρόπο, όταν ανακάλυψες πως είχαν βάζει με μαρκαδόρους όλην την τραπεζαρία… Επομένως, πόσο πιο δημιουργικό, εποικοδομητικό και αποσυμπιεστικό θα ήταν για εκείνα να τους παρέχεις μπόλικες βαφές που φτιάξατε μόνοι σας και έναν τεράστιο “καμβά”, όπως τον δρόμο της γειτονιάς; Μάλιστα, το φοβερό με αυτά τα χρώματα είναι πως χρειάζονται μόνο μερικές ψιχάλες βροχής για να καθαριστεί το πεζοδρόμιο, χωρίς να ανησυχείς για… τους γείτονες!

Πώς θα φτιάξεις τις χειροποίητες μπογιές κιμωλίας; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα μάθεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς;

◊ κιμωλίες σε ό,τι χρώματα προτιμούν

◊ νερό

◊ βαζάκια

◊ μπλέντερ

◊ πινέλα

Και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Σπάσε τις κιμωλίες ανά χρώμα σε μικρότερα κομμάτια και ρίξ’ τες στον κάδο του μπλέντερ.

♦ Χτύπησέ τες αρκετά, ώστε να δημιουργηθεί μια σκόνη από χοντρούς κόκκους.

♦ Αν θέλεις να φτιάξεις ροζ απόχρωση, μπορείς να ανακατέψεις κόκκινη και λευκή κιμωλία ή να “παίξεις” με διάφορους συνδυασμούς για διαφορετικό χρωματικό αποτέλεσμα.

♦ Ρίξε κάθε χρώμα σε διαφορετικά βαζάκια.

Τα καινούρια χρώματα είναι έτοιμα! Τώρα μπορείτε να βγείτε στους δρόμους με τα βαζάκια, τα πινέλα και ένα μπουκαλάκι νερό. Ρίχνοντας λίγο νερό σε κάθε σκόνη κιμωλίας και ανακατεύοντας, θα έχεις την ιδανική, οικολογική και μη μόνιμη νερομπογιά που θα ξετρελάνει τα μικρά σου!

Read More

And More