Πώς θα κάνεις το παιδί σου να ξυπνάει και πάλι νωρίς

Οι διακοπές είναι η πιο αγαπημένη περίοδος κάθε παιδιού. Το μικρό σου αφήνει για λίγο στην άκρη τα μαθήματα και τις ασκήσεις, κάνει ένα διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή και την τηλεκπαίδευση, ξεκουράζεται και χαίρεται το χρόνο που περνά μαζί σου. Αυτά για λίγες μέρες ακόμη. Γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι μικροί μας φίλοι (του Δημοτικού) επιστρέφουν στο σχολείο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, σιγά – σιγά να βοηθήσεις το παιδί σου να ξυπνάει και πάλι λίγο πιο νωρίς; Να επανέλθει, δηλαδή, στο αρχικό του ωράριο, που με όλες αυτές τις αλλαγές είχε ξεχάσει; Ιδού πώς θα τα καταφέρεις!

Το πρόγραμμα είναι το ήμισυ του παντός
Αν τη μία ημέρα κοιμηθεί στις οκτώ, την άλλη στις εννιά και την επόμενη στις 12 (σαββατοκύριακο έρχεται, δε θέλω να το ξεχνάς), δε θα δεις κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις από απόψε να το πείθεις να κοιμηθεί όλο και νωρίτερα. Έτσι, σιγά-σιγά (μέχρι την Κυριακή το βράδυ, όχι πιο μετά), θα επανέλθει στο ωράριο που είχε πριν ο Άι Βασίλης του φέρει το δώρο.

Το ρολόι λίγο πιο νωρίς
Ένα έξυπνο κόλπο για να μπερδέψεις λίγο το παιδάκι σου και να αρχίσει να σηκώνεται από το κρεβάτι του λίγα λεπτά νωρίτερα. Γιατί, μόνο έτσι θα συνηθίσει την αλλαγή αυτή. Άσε που θα νομίσει ότι ξυπνάει την ίδια ώρα με τώρα, μόνο που αυτά τα δέκα λεπτά θα είναι κάτι παραπάνω από σωτήριο. Για όλους.

Μία λιχουδιά το πρωί
Έχοντας στο μυαλό του το δελεαστικό αυτό snack, να είσαι ήρεμη ότι θα ξυπνήσει πριν καν ακουστεί το ξυπνητήρι για πρώτη φορά. Μπορεί και να έρθει πάνω από το κρεβάτι σου, για να σε κάνει να του φτιάξεις νωρίτερα. Το συγκεκριμένο τρικ, όμως, θέλει προσοχή και μέτρο, για αυτό εφάρμοσε το τις πρώτες μόνο ημέρες.

Ρίξε μία ματιά ότι πράγματι κοιμάται
Και, όταν λέτε “Καληνύχτα” κλείνει πράγματι τα ματάκια του. Γιατί, διαφορετικά, και δε θα ξυπνά και θα θέλει να είναι όλη μέρα κάτω από το πάπλωμα.

Απόφυγε το απότομα ξύπνημα!
Δεν αρέσει σε κανέναν. Ούτε σε εσένα! Λες να το αγαπήσει το μικρό σου; Ακόμα και την πρώτη φορά που δε θα έχει ξυπνήσει νωρίτερα, μην του φωνάξεις. Φιλικά και με αγάπη και σε καμία περίπτωση επιθετικά, γιατί τότε θα δεις αποτελέσματα αντίθετα και διαφορετικά.

Δώσε στο πρωινό ξύπνημα μία παιχνιδιάρικη νότα
Αυτός που θα σηκωθεί πρώτος, θα φάει γλυκάκι μετά το μεσημεριανό. Και, τρεχάτε ποδαράκια μου, για τους μικρούς μας φίλους. 

Read More

And More