Πόσο κάνει έξι επί επτά, είπαμε; 10 apps για να μάθει το μικρό σου… μαθηματικά!

Αν μου ζητούσες, αυτή τη στιγμή, να σου απαντήσω σε ποιο μάθημα δεν ήμουν και τόσο καλός στο σχολείο, θα σου έλεγα (με ένα στόμα, μία φωνή) τα μαθηματικά. Άλλωστε, νομίζω είναι το μάθημα που διχάζει τους πάντες: Είτε δε θα σου αρέσει και θα δυσκολεύεσαι από την προπαίδεια, είτε θα το λατρέψεις και θα μάθεις σταδιακά να λύνεις την πιο δύσκολη εξίσωση. Όμως, το μυστικό βρίσκεται στην πορεία μέχρι να φτάσεις στη γνώση. Στο σημείο που αισθάνεσαι σίγουρη ότι είσαι άριστη στα μαθηματικά.

Παλαιότερα, όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, δε ξέρω αν καθόσουν στο διπλανό θρανίο, ξέρω, όμως, ότι ο μόνος τρόπος να μάθεις την προπαίδεια ήταν να λύνεις, να λύνεις και να λύνεις αμέτρητες ασκήσεις. Να γεμίζεις τα τετράδια σου και στο τέλος να μην μπορείς με βεβαιότητα να πεις αν έμαθες τα μυστικά των αριθμών και τις πράξεις ή αν (απλά) έκανες μία τρύπα στο νερό.

Σήμερα, όμως, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας για το καλό του… παιδιού σου. Ναι, πέρα από παιχνίδια και social media apps, στο κινητό σου μπορείς να βρεις εφαρμογές που θα του μάθουν τα πάντα γύρω από τα… μαθηματικά. Και, θα βελτιώσουν τους βαθμούς του.

 

Ποιες εφαρμογές, λοιπόν, θα κάνουν το μικρό σου αστέρι στους… αριθμούς;

 

Monster Math

Πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση όλα στο κινητό του. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το παιδάκι σου θα μάθει έξυπνους τρόπους, για να κάνει πρώτο τους πιο δύσκολους (και σύνθετους) υπολογισμούς.

Splash Math

Γρίφοι, εξισώσεις, παιχνίδια, προβλήματα για δυνατούς (και μικρούς) λύτες.. όλα σε μία εφαρμογή. Για να ακονίσουμε, λίγο, το μυαλό μας…

Marble Math Junior 

Σύγχρονο, πολύχρωμο και αριθμητικά επιμορφωτικό. Γιατί, πέρα από το 1 + 1, υπάρχουν άλλες τόσες πράξεις που μπορεί να μάθει το μικρό σου… από νωρίς.

Kids Math

8 levels. 10 ερωτήσεις σε κάθε επίπεδο. 30 δευτερόλεπτα για κάθε ερώτηση. Η απόλυτη (μαθηματική) πρόκληση. Θα τα καταφέρει;

The Math Tree

Μετά το γενεαλογικό δέντρο, ετοιμάσου να μπει στη ζωή σας το… μαθηματικό. Κάθε κλαδί κρύβει από μία μαθηματική πράξη. Πόσο φουντωτό θα γίνει το δέντρο σας;

Khan Academy Kids

Σχεδιασμένο από την ειδικά διαμορφωμένη παιδαγωγική ομάδα του Πανεπιστήμιου του Stanford, το συγκεκριμένο app θα μάθει στο παιδί σου μαθηματικά με τη βοήθεια υπέροχων μικρών ζώων. Γιατί, κάθε παιδάκι αγαπά χαριτωμένα ζώα, όπως κοάλα ή Panda.

Moose Math

Μήπως, φέτος, γράφτηκε στον παιδικό σταθμό; Τότε, το Moose Math είναι η ιδανική εφαρμογή για να χτίσει τη δική του πόλη, της οποίας τα θεμέλια είναι μαθηματικές πράξεις. Θα αποκτήσει χωριό μικρό ή μεγαλούπολη;

Preschool Math Games for Kids

4 επί 3, 7 επί 6, πόσο κάνουν είπαμε; Θα λάβεις την απάντηση σου, μόλις μάθει να διαβάζει τους αριθμούς με έναν άκρως διαδραστικό (και διασκεδαστικό) τρόπο. Από 2 έως 8 ετών.

Thinking Blocks Multiplication

Χρησιμοποιήστε αριθμητικές πράξεις, για να ανοίξετε τις πύλες προς το επόμενο επίπεδο. Αν το παιδάκι είναι από 6 έως 10 ετών, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει υπέροχα (και θα μάθει).

Elmo Loves 123s

Για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Όλοι οι αριθμοί από το 1 μέχρι το 20 με τον πιο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο. Fun & Pleasure, δηλαδή!

 

Read More

And More