ΠΣΚ στο σπίτι: Ιδέες για να περάσει το μικρό σου δημιουργικά το χρόνο του

Αυτό το τριήμερο είναι αρκετά διαφορετικό. Ναι, τριήμερο, μιας και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα κρατούν τα περισσότερα σχολεία της χώρας κλειστά και τους μικρούς μας φίλους μακριά από τα μαθητικά θρανία. Ο καιρός ευνοεί την ξεκούραση και τη χαλάρωση εντός σπιτιού. Εκτός από την τηλεόραση και τον υπολογιστή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να κάνει το μικρό σου, προκειμένου να περάσει το χρόνο του δημιουργικά. Πάρε ιδέες!

Επιτραπέζια
Τα ΣΚ έχεις πάντα λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ε, λοιπόν, αυτό το διήμερο είναι η καλύτερη αφορμή να περάσεις την ημέρα σου μαζί με το παιδί και να χαλαρώσετε παρέα. Να γελάσετε και να παίξετε. Αντί, λοιπόν, της ηλεκτρονικής εκδοχής, προτιμήστε τη φυσική μορφή των παιχνιδιών – με χαρτί και πιόνια – και ας κερδίσει απλά ο καλύτερος.

Χειροτεχνίες
Δημιουργικές και με την εποχή ταιριαστές. Οι χειροτεχνίες είναι μία αρκετά δημιουργική απασχόληση που το σημαντικότερο χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Με άλλα λόγια, το μικρό σου θα ξεκινήσει το πρωί και θα ολοκληρώσει τα σχέδια του το μεσημέρι ή ακόμα και το απόγευμα, αν κάνει συχνά διαλείμματα για φαγητό ή άλλες ασχολίες. Ιδέες για φθινοπωρινές χειροτεχνίες θα βρεις εδώ

Στρώσιμο χαλιών
Μπορεί τα παιδιά να μην τρελαίνονται με τις δουλειές του σπιτιού, όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το πιο κατάλληλο για να στρώσετε τα χαλιά και να υποδεχτείτε τη χειμερινή περίοδο με τον πιο ζεστό και στιλάτο τρόπο. Θα “ντύσετε” μαζί το δάπεδο του σπιτιού και αυτή η όχι και τόσο ευχάριστη δουλειά θα γίνει με χαμόγελο και συντομότερα. 

Καραόκε
Άλλο ένα ευχάριστο και αρκετά μελωδικό παιχνίδι. Χάρη στην τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας, το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο μικρόφωνα και το κατάλληλο app στο κινητό σας.

Παλιές φωτογραφίες 
Δεν υπάρχει καλύτερο ταξίδι από αυτό των αναμνήσεων. Σχηματίζει χαμόγελα στο πρόσωπο και γεννά θαλπωρή στην καρδιά. Αν δεν θες να συγκινηθείτε αρκετά, βρες φωτογραφίες από την περίοδο της Αποκριάς. Λίγο οι αναμνήσεις, λίγο τα αστεία ρούχα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε πολύ.

Στην κουζίνα
Τι θα έλεγες το μικρό σου να βοηθήσει στην παρασκευή του σημερινού μεσημεριανού; Μην αγχώνεσαι αν θα ακολουθήσει πιστά τη συνταγή. Μπορεί μέσα του να κρύβει έναν μικρό σεφ και να σε εκπλήξει.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More