Σινεμά στο σπίτι: Δέκα ταινίες κινουμένων σχεδίων που αξίζει να δεις παρέα με τα μικρά σου!

Ένα πράγμα είμαι σίγουρη ότι μπορώ να μαντέψω για την καθημερινότητά σου στο σπίτι: τα περισσότερα πρωινά που ξυπνάτε, το απόγευμα που κάνεις μπάνιο το μικρό σου και ίσως κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις και χωρίς καμία προειδοποίηση, το ζιζάνιο αρχίζει να τραγουδά με όλη τη δύναμή του “Let it goooooo”! Κάνω λάθος; Διότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από όταν βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία κινουμένων σχεδίων “Frozen” ή αλλιώς “Ψυχρά κι Ανάποδα”, δεν υπάρχει πιτσιρίκι εκεί έξω που να μην έχει παθιαστεί με το τραγούδι της ταινίας, να μην έχει κάνει έστω ένα (ή 100!) πάρτι με θέμα την Έλσα και την Άννα ή να μην έχει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές (δηλαδή ολόιδιες) στολές της βασίλισσας των… πάγων!

Και ενώ δικαίως το “Frozen” θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στον τομέα των παιδικών ταινιών, μιας και το χιούμορ, αλλά και η γλυκύτητά του αγγίζει τις πιο ευαίσθητες συγκινησιακές χορδές μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι και η μοναδική! Γιατί ευτυχώς εκεί έξω υπάρχει μια αρκετά μεγάλη λίστα με ταινίες κινουμένων σχεδίων που αξίζει να παρακολουθήσεις με το παιδί σου! Και γι’ αυτό αποφάσισα να σου φτιάξω ένα σύντομο κατάλογο με τα αγαπημένα animation των παιδιών, που μπορεί να μην έχουν τη βασίλισσα Έλσα και την ατρόμητη αδερφή της Άννα, αλλά σίγουρα έχουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς ήρωες που το μικρό σου θα λατρέψει!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις ποιες είναι οι εναλλακτικές σου, όταν το DVD του “Ψυχρά κι Ανάποδα” αρχίσει να κολλάει στο DVD player από τις πολλές επαναλήψεις!

Τα μυαλά που κουβαλάς ή Inside Out (2015)

Αφού η μικρή Ράιλι μετακόμισε με την οικογένειά της στη μεγαλούπολη, τα συναισθήματά της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Λύπη, βρίσκονται σε μία σύγκρουση μεταξύ τους για το πώς θα καθοδηγήσουν τη μικρή στη νέα ζωή της!

Ψηλά στον ουρανό ή Up (2009)

Ο 78χρονος κύριος Καρλ Φρέντρικσεν ταξιδεύει στο Paradise Falls με… ολόκληρο το σπίτι του που πετάει κρεμασμένο από αμέτρητα μπαλόνια και μαζί του έχει κατά λάθος για συνταξιδιώτη το μικρό Πρόσκοπο που του χτύπησε την πόρτα!

Ψάχνοντας το Νέμο ή Finding Nemo (2003)

Το μικρό ψαράκι Νέμο ζει στο βυθό με τον μπαμπά του, όταν ξαφνικά πιάνεται από τους ανθρώπους και μεταφέρεται μακριά από τον τόπο του. Οι περιπέτειες του μπαμπά και της… ξεχασιάρας φίλης του, Ντόρυ, στην αναζήτηση του μικρού Νέμο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια!

Η ιστορία των παιχνιδιών ή Toy Story (1995)

Ο πάνινος καουμπόη Γούντι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και ζηλεύει μετά την άφιξη της νέα φιγούρας αστροναύτη Μπαζ Λαϊτγίαρ που έχει μπει στη ζωή και το δωμάτιο του Άντυ, του παιδιού στο οποίο ανήκουν οι δύο κούκλες!

Wall-E (2008)

Στο μακρινό μέλλον, το μικρό ρομποτάκι Wall-E που μαζεύει σκουπίδια θα μπλεχτεί άθελά του σε ένα ταξίδι στο διάστημα που θα καθορίσει και τη μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας!

Ρατατούης ή Ratatouille (2007)

Ο μικρός αρουραίος Ρέμι, που έχει την ικανότητα να μαγειρεύει εκπληκτικά, κάνει μια ασυνήθιστη συμμαχία με το νεαρό μάγειρα ενός πολύ διάσημου εστιατορίου!

Οι Απίθανοι ή The Incredibles (2004)

Μια οικογένεια κρυφών υπερηρώων που προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή στα προάστια, αναγκάζεται να αναλάβει δράση για να σώσει τον κόσμο!

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ή Beauty and the Beast (1991)

Η νεαρή Μπελ, που ο πατέρας της είναι αιχμάλωτος ενός τρομακτικού τέρατος, προσφέρεται να ανταλλάξει θέση μαζί του και να παραδοθεί η ίδια στο τέρας, χωρίς να γνωρίζει πως στην πραγματικότητα πρόκειται για τον πρίγκιπα που έχει αλλάξει όψη λόγω ενός μαγικού ξορκιού!

Το τρίο της Μπελβίλ ή Les triplettes de Belleville (2003)

Όταν ο εγγονός της απάγεται στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου του Παρισιού, η κυρία Σούζα και το σκυλάκι της ο Μπρούνο συμμαχούν με το “παλαίμαχο” μουσικοχορευτικό τρίο των αδελφών Μπελβίλ για να βρουν το νεαρό Τσάμπιον και να τον σώσουν!

Μαίρη και Μαξ ή Mary and Max (2009)

Η συγκινητική ιστορία της ανορθόδοξης φιλίας δια αλληλογραφίας της Μαίρη, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που ζει στα προάστια της Μελβούρνης, και του Μαξ, ενός 44χρονου μοναχικού άνδρα που ζει στη Νέα Υόρκη.

Read More

And More