ΣΚ στην Αθήνα: Οι δράσεις και οι παραστάσεις που θα ξετρελάνουν το μικρό σου

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών. Αν μείνατε οικογενειακώς στην πόλη – καθώς το τετραήμερο δεν ήταν εύκολο να “κρύβει” αποδράσεις στην εξοχή – , δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε με το χαμόγελο ανάποδα στα χείλη. Και αυτό, γιατί υπάρχουν πολλές δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια, για να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και οικογενειακά. Πάρε ιδέες!

Οι δράσεις

Μία Νύχτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Μίλησε κανείς για κεράσματα και… φαντάσματα;Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου διοργανώνει αύριο «Μία Νύχτα στο Μουσείο», με συναρπαστικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.00 έως τις 22.00, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μία διασκεδαστική και άκρως…spooky νύχτα μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από 130 χρόνια!

«Ταξίδια στον χρόνο» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μια γλυκιά ιστορία φιλίας ανοίγει το εργαστήριο αυτής της χρονιάς. Ένα αγόρι, ναυαγός σε ένα νησί, γνωρίζει τον Χομ. Ο Χομ είναι διαφορετικός. Του μαθαίνει πράγματα, παίζουν μαζί και γίνονται φίλοι. Τι γίνεται μετά; Θα το μάθετε όταν έρθετε στο εργαστήριo. Μαζί θα μάθουμε και πώς ζωγράφιζαν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή μέσα σε σπηλιές. Θα δούμε εικόνες από το Σπήλαιο των Χεριών και το Σπήλαιο των Θηρίων. Και όταν θα τελειώσει το ταξίδι μας, θα συρθούμε στη δική μας σπηλιά για να ζωγραφίσουμε στο φως των κεριών. Δε θα μείνουμε, όμως, εκεί. Θα φτιάξουμε τα χρώματα μας όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και θα ζωγραφίσουμε τα έργα μας πάνω σε πρωτότυπες επιφάνειες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

«Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου» στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, θα εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μαγικές δημιουργίες, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το χαρτί ως βασικό υλικό και με την καθοδήγηση της εισηγήτριας να του δώσουν νέα μορφή και σχήμα, δημιουργώντας τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ. Αύριο στις 10:30 – 12:00

Οι παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία της Χριστίνας Κουλουμπή και της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι προβολές, οι χορογραφίες είναι όλα, όπως πάντα, προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πότε; Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00

«Μπες Στα Παπούτσια Μου»
Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, μετά την πολύχρονη εμπειρία της και γνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου, δημιούργησε ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά που με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου» εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός.
Πού; Θέατρο Σταθμός
Πότε; Κυριακή στις 12:00

«Ο Εχθρός Της Τάξης»
Σε μια σχολική αίθουσα οι μαθητές περιμένουν κάποιον καθηγητή. Νέα παιδιά καταστρέφουν οτιδήποτε γι’ αυτούς εκπροσωπεί το σύστημα που το θεωρούν εχθρό τους, όπως και το σχολείο. Αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες, επαναστάτες και αντιρρησίες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή. Περιμένουν αλλά το ωρολόγιο πρόγραμμα για το συγκεκριμένο τμήμα, γράφει μόνον «κενό». Τελικά απορρίπτουν αυτοί το σύστημα ή το σύστημα τους απορρίπτει;
Η αναμονή τους οδηγεί σε μια «επαναστατική» απόφαση: να γίνουν οι ίδιοι καθηγητές του εαυτού τους ακολουθώντας έναν ανορθόδοξο οδηγό σπουδών.
Πού; Εθνικό Θέατρο 
Πότε; Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 

 

 

Read More

And More