ΣΚ στην πόλη: 5 εκπαιδευτικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Οι δύο πιο αγαπημένες μέρες της εβδομάδας έφθασαν. Οι ρυθμοί πέφτουν, το σχολείο και το διάβασμα πατάνε μία μικρή παύση και το μυαλό των μικρών μας φίλων είναι στις βόλτες και τις επισκέψεις που θα πάτε οικογενειακώς. Μην ξεχνάς ότι ο καιρός θα είναι στα καλύτερα του. Για αυτό, σου προτείνουμε τις δικές μας αγαπημένες εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις για να σας μείνει το ΣΚ στην πόλη… αξέχαστο!

Η συμμορία των Αποκριών
Μικροί και μεγάλοι φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε στο θέατρο γιατί… ένας αρλεκίνος, η βασίλισσα του καρναβαλιού και ένας… σκανταλιάρης σκίουρος, φτιάχνουν τη δική τους συμμορία και σας περιμένουν! Πολύχρωμα γαϊτανάκια, παιχνίδια, τραγούδι και χορός, στήνονται μέσα σε ένα υπέροχο μασκέ σκηνικό, όπου τα παιδιά θα μάθουν την έννοια της φιλίας, της ομαδικότητας αλλά και τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας. Όλα αυτά τα καταφέρνουν μικροί και μεγάλοι, που γίνονται μέρος της παράστασης, και αναλαμβάνουν μαζί με τους ήρωες του έργου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο μασκέ πάρτι, με μοναδική προϋπόθεση να φορέσετε την αποκριάτικη στολή σας!
Πού; Θέατρο Χυτήριο
Πότε; Κυριακή στις 16:00 

Ξέ-πλεξε τον Ήρωα Σου
Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!).
Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία ο Rouan συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Στο εργαστήριο Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (ηλικίες 5-6 ετών) τα παιδιά δημιουργούν τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού.
Πού; Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Πότε; Σάββατο 10:30 – 12:00

Ταρτούφος
Ο «Ταρτούφος»,η σπουδαία κωμωδία του Μολιέρου, ανεβαίνει στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα στο θέατρο της Αναγέννησης με κλασικά έργα που διασκευάστηκαν για «μικρούς θεατές»!Ο κύκλος που άνοιξε με τον «Έμπορο της Βενετίας» και συνεχίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία με τον «Ερωτόκριτο», θα φέρει για άλλη μια χρονιά παιδιά και εφήβους σε επαφή με το ύφος και την αξία των έργων μεγάλων συγγραφέων. Ποιος είναι όμως ο Ταρτούφος; Ένας υποκριτής; Ένας “ψεύτης με περικεφαλαία”; Κάποιοι θα τον πιστέψουν, κάποιοι όχι. Κάποιοι θα τον αγαπήσουν, κάποιοι θα τον μισήσουν…
Πού; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Πότε; Κυριακή στις 11:30 & στις 15:00

Στρίψε ένα νόμισμα!
Τι βάρος είχαν τα αρχαία νομίσματα και ποια ήταν τα σύμβολά τους; Άραγε στην Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν νομίσματα για τις συναλλαγές τους; Τα αρχαία νομίσματα ρίχνουν φως σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου! Σπουδαίοι ιστορικοί όπως ο Ηρόδοτος, μάς αποκαλύπτουν ποιοι ήταν εκείνοι που έκοψαν πρώτοι νομίσματα, από ποια υλικά ήταν φτιαγμένα και ποια ήταν τα περίφημα νομισματοκοπεία της εποχής! Η μνα και η δραχμή ξετυλίγουν το κουβάρι των νομισμάτων, με αφετηρία το 580 π.Χ. και τον στατήρα της Αθήνας και μας αφηγούνται τις ιστορίες διάσημων νομισμάτων, τα μέρη στα οποία είχαν βρεθεί και τα πολλά χέρια που είχαν αλλάξει μέχρι να βρεθούν στα δικά μας! Στρίψε ένα νόμισμα και δες τι θα συμβεί!
Πού; Μουσείο Κοτσανά
Πότε; Κυριακή στις 12:00

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών
Η Κοκκινοσκουφίτσα διασχίζει το δάσος των παραμυθιών. Στον δρόμο της συναντά ψάρια που πετούν, έναν κυνηγό δάσκαλο του καράτε, κούκλες που φορούν μάσκες, αλλά κι έναν λύκο χορευτή! Δεν πειράζει που φοβάται. Ξέρει, ότι αν καταλάβει τον φόβο της και τον αγκαλιάσει, αυτός θα υποχωρήσει. Μαθαίνει σιγά σιγά ότι μέσα από την επαφή της με όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ακόμα και με τον “κακό” λύκο, θα προχωρήσει πιο ώριμη στον δρόμο της ενηλικίωσης. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Άλλωστε, πόσο κακός είναι, αλήθεια, ο λύκος (που κρύβεται μέσα μας); Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.
Πού; Πολυχώρος Πολιτισμού Ιντεάλ
Πότε; Κυριακή στις 15:15

 

 

Read More

And More