ΣΚ στην πόλη: Δράσεις και παραστάσεις για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο δημιουργικά

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφθασε και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο! Τα μαθήματα μένουν στην άκρη, τις ασκήσεις οι μικροί μας φίλοι τις αφήνουν για την Κυριακή το απόγευμα και εσείς είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Πριν κατευθυνθείτε προς το Δέντρο, τι θα έλεγες να συμμετάσχετε μαζί σε εκπαιδευτικές δράσεις ή να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις; Δες τις προτάσεις μας! 

«Ταξίδια στον χρόνο»
Σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα ακολουθήσεις την Άνια και τον πατέρα της στο ταξίδι τους στον παγωμένο Βορρά και θα μαγευτείς από τις εικόνες του βιβλίου των Linda Sunderland και Daniel Egneus. «Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού» θα γεμίσουν το μυαλό σου με εικόνες για να φτιάξουν οι μικροί μας φίλοι τα δικά του παραμύθια με την τεχνική του κολάζ και τη ζωγραφική. Σελίδες περιοδικών και χρωματιστά φύλλα παίρνουν τη θέση των χρωμάτων και οι μπογιές δίνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους και θα γράψουν τα κείμενα με ένα πινέλο… Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στον παγωμένο Βορρά!
Πού; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Πότε; Σάββατο 11:00-13:00

Μία βόλτα στις Φωτεινές Εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ
Μία βόλτα αρκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι τα Χριστούγεννα είναι ακόμα εδώ! Πριν από λίγες μέρες, χιλιάδες φωτάκια, συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων, άναψαν στα 82 πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα πανύψηλα (12 μέτρα) στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύφθηκαν σε όλη τους τη λάμψη, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν κι αυτά στο θέαμα με χριστουγεννιάτικες χορογραφίες, το «Rocking around the Christmas Tree» της Brenda Lee και το «Let it Snow» του Dean Martin, οι οποίες θα παρουσιάζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Τώρα, περιμένουν να σε… παρασύρουν σε κλίμα εορταστικό και να σε χορέψουν στο πιο εντυπωσιακό παγοδρόμιο.
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε; Όλο το Σαββατοκύριακο

Ο Μαγικός Κύκλος ή Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου και Άλλα Παραμύθια
Το νέο πρωτότυπο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου «Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια» κάνει πρεμιέρα για θεατές 5 έως 105 χρόνων, αυτή την Κυριακή στο θέατρο ΠΟΡΤΑ. Μια φανταστική ιστορία για εκείνα που παρηγορούν αλλά και που αφυπνίζουν, για τις καταστροφικές ενέργειες αλλά και τα θαύματα για τα οποία είναι ικανοί οι άνθρωποι, για τις ανθρώπινες αξίες και για άξιους ανθρώπους (αλλά και για μερικούς ανάξιους). Μια ιστορία για το θέατρο και μια θεατρική παράσταση για την ιστορία των ανθρώπων, που δεν σταματούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους, που συνεχώς προσπαθούν να κτίσουν καινούριες βεβαιότητες, όταν χάνουν αυτές που είχαν, άλλες σωστές άλλες λάθος, για όσους διαρκώς αλλάζουν, αλλά κατά βάθος μένουν πάντα ίδιοι, για όσους δεν σταματούν να ψάχνουν πού θα βρουν μια καλύτερη ζωή ή έστω…την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Μια ιστορία για την καθόλου εύκολη αλλά υπέροχη ζωή τους.
Πού; Θέατρο Πόρτα
Πότε; Κυριακή στις 11:00 & στις 15:00

Δον Κιχώτης
Αυτή είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο! Με το άλογό του καλπάζει στη φαντασία του, κάνει το ανέφικτο εφικτό, πολεμάει τα σκοτάδια και προτάσσει την αγάπη στην κακία!
Η παράσταση, γεμάτη ευαισθησία και απίστευτο χιούμορ, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη
δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί. Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ και μεις οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.
Πού; Θέατρο Μικρό Χορν
Πότε; Κυριακή στις 11:30 & 15:00

Οι περιπέτειες του Πινόκιο
Ο Μάστρο Τζεπέτο κατασκευάζει μια υπέροχη ξύλινη μαριονέτα, τόσο τέλεια που θυμίζει πραγματικό αγόρι και την ονομάζει Πινόκιο… όμως ο Πινόκιο δεν είναι όπως οι άλλες μαριονέτες. Μιλάει! Και ονειρεύεται!! Και θέλει να γίνει πραγματικό αγόρι… Θα τα καταφέρει; Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παπαγεωργίου μεταμορφώνουν τη σκηνή του Θεάτρου 104 και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον πολυαγαπημένο ήρωα των παιδιών. Με εντυπωσιακές κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, κούκλες άμεσης κίνησης, γαντόκουκλες, μαριονέτες, επίπεδες κούκλες, και γιγαντόκουκλες, σχήματα και χρώματα αποκαλύπτονται μέσα από μαγικά κουτιά που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό χώρο βασισμένο στο υπέροχο παραμύθι του Κάρλο Γκολόντι. Ηθοποιοί και κούκλες συνυπάρχουν αρμονικά
δημιουργώντας μία παραμυθένια ατμόσφαιρα σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια!
Πού; Θέατρο 104
Πότε; Σάββατο στις 12:30

 

Read More

And More