Στο εστιατόριο με τα παιδιά: Πώς να περάσετε υπέροχα και να απολαύσετε την έξοδο σας

Το Σαββατοκύριακο έφτασε, ο καιρός είναι στα καλύτερα του και το μικρό σου θέλει να βγείτε έξω. Για να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε, να ξεχάσει για λίγο τις ασκήσεις που έχει να κάνει για το σχολείο και φυσικά να δοκιμάσει νέες γεύσεις που δεν του ετοιμάζεις συχνά στο σπίτι. Ναι, καλά κατάλαβες. Μετά τη βόλτα σας, το μικρό σου θέλει να πάει στο εστιατόριο. Πώς θα περάσετε υπέροχα και θα αποφύγετε τις εντάσεις και τους τυχόν εκνευρισμούς; 

Η οργάνωση είναι το παν
Πριν ξεκινήσετε να περπατάτε προς το εστιατόριο, καλό είναι να έχεις κάνει κράτηση, ώστε να ενημερώσεις το προσωπικό πως θα χρειαστείς παιδικά καθίσματα (εάν αυτό είναι απαραίτητο). Εάν το παιδί σου είναι αρκετά μικρό, μπορείς επίσης τη στιγμή που θα καθίσετε, να απομακρύνεις διακριτικά τα μαχαιροπίρουνα και τα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Άσε που με τη διαδικασία της κράτησης, θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα, αλλά και τα παιδιά θα είναι πιο ήρεμα αν δεν επισκεφτείτε το εστιατόριο σε ώρα αιχμής, οπότε καλό είναι να το λάβεις υπόψη σου!

Προτίμησε Finger Food και μικρογεύματα
Είτε πρόκειται για κάποια ποικιλία με fingerfood, είτε ακόμη και για ισπανικού τύπου tapas, πάντως η επιλογή πιάτων με μικρές “μπουκιές” φαγητού είναι ιδανική για τα παιδιά τις περισσότερες φορές. Γιατί, όχι μόνο είναι παιχνιδιάρικα, αλλά τα καταναλώνουν και εύκολα. Τα παιδιά σου είναι χαρούμενα και η χαρά, όταν πολλαπλασιάζεται, κάνει θαύματα. 

Κράτησε μακριά τους περισπασμούς
Όταν τρώμε δεν μιλάμε και τα πιάτα άλλων δεν κοιτάμε. Το φαγητό σαν οικογένεια έχει ένα χαρακτήρα απόλαυσης της κοινής παρέας και της διάθεσης ποιοτικού χρόνου ο ένας στον άλλο. Για αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει να απομακρύνεις οτιδήποτε αποσπά την προσοχή, από παιχνίδια, μπογιές και κινητά τηλέφωνα, ώστε να περάσετε όμορφα την ώρα σας.

Μοιραστείτε το φαγητό
Σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, καλό είναι να προσφέρεις στα παιδιά να δοκιμάσουν κάτι από το πιάτο που έχεις επιλέξει να φας. Έτσι, θα διευρύνεις τα γευστικά του όρια και προτιμήσεις. 

Read More

And More