Στο μαιευτήριο: Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις τις πρώτες ημέρες με το μωρό

Όλα έχουν πάει περίφημα, ο τοκετός μπορεί να ήταν αρκετά απαιτητική διαδικασία και να χρειάστηκε να δείξεις μεγάλη υπομονή και ψυχραιμία, αλλά παράλληλα αποτελεί την πιο ξεχωριστή εμπειρία που έχεις βιώσεις ποτέ! Πλέον, το μωρό σου έχει έρθει στον κόσμο και δεν θα μπορούσες να νιώθεις μεγαλύτερη ευτυχία! Τώρα, για τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να παραμείνεις στο μαιευτήριο, όπως είθισται, ώστε να γίνει η απαραίτητη αποθεραπεία μετά την γέννα, αλλά και για να μπουν οι “βάσεις” στη νέα ζωή που ξεκινάς με το μικρό σου! Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς θα βρίσκεσαι στο δωμάτιο του μαιευτηρίου και θα προετοιμάζεσαι για τις επόμενες ημέρες, είναι η ιδανική περίοδος για να κάνεις ορισμένες “δουλειές” που πρέπει απαραιτήτως να γίνουν, αλλά και να εκμεταλλευθείς το γεγονός πως βρίσκεσαι ανάμεσα σε ειδικούς, που μπορούν να σε βοηθήσουν στον τρόπο που θα διαχειρίζεσαι από εδώ και πέρα το μωρό σου!

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τα πέντε πράγματα που μπορείς και χρειάζεται να κάνεις κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών στο μαιευτήριο!

⇒ Κάνε ερωτήσεις
Είσαι το ιδανικό μέρος για να λύσεις τις απορίες σου! Όλα όσα ξαφνικά νιώθεις να κατακλύζουν το μυαλό σου, όλα τα ερωτηματικά που σχηματίζονται πάνω από το κεφάλι σου, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βρουν την απάντηση που ψάχνουν! Μην ξεχνάς πως είσαι σε ένα νοσοκομείο, το οποίο εξειδικεύεται στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τα νεογνά και την λοχεία! Πού αλλού, λοιπόν, μπορείς να βρεις συγκεντρωμένους τόσο πολλούς γιατρούς, που να γνωρίζουν ακριβώς ό,τι βιώνεις αυτή την στιγμή και να ξέρουν πώς να σε καθοδηγήσουν; Μην διστάζεις, λοιπόν, να εκφράσεις τις απορίες σου, ακόμη κι αν νομίζεις πως είναι “χαζές” ή ασήμαντες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση και κανείς δεν περιμένει να είσαι πλήρως προετοιμασμένη ή ακόμη και απλώς ενήμερη για τα περισσότερα από όσα πρόκειται να ζήσεις!

⇒ Γνώρισε μία σύμβουλο θηλασμού
Φυσικά και οι νοσηλεύτριες της μαιευτικής κλινικής είναι εκπαιδευμένες, ώστε να σε βοηθήσουν να θηλάσεις το μωρό σου και να ανακουφίσουν την δυσφορία που ενδεχομένως να νιώθεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Παρ’ όλα αυτά, όταν ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, είναι πολύ πιθανό να μην έχει στραμμένη επάνω σου όλη την προσοχή που χρειάζεσαι. Ζήτησε, λοιπόν, να μιλήσεις με μία σύμβουλο θηλασμού, η οποία είναι ειδικός στον τομέα της γαλουχίας και θα σε βοηθήσει να εισαχθείς με μεγαλύτερη ευκολία σε αυτή την απαιτητική διαδικασία, καθώς και να σου δώσει οδηγίες για όσα πρέπει να περιμένεις από εδώ και πέρα!

⇒ Δες του αγαπημένους σου ανθρώπους
Μία τόσο ξεχωριστή στιγμή ευτυχίας είναι πολύ πιθανό να θέλεις να την μοιραστείς με τους δικούς σου ανθρώπους! Και εκείνοι σίγουρα θα θέλουν να σε επισκεφτούν στο μαιευτήριο, ή να είναι δίπλα σου από την ώρα που έγινε η εισαγωγή σου. Γι’ αυτό και τώρα είναι η ευκαιρία να τους έχεις κοντά σου και να μοιραστείς τη χαρά σου. Αν, από την άλλη, αισθάνεσαι πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υποδεχθείς κόσμο, γιατί η κούραση είναι μεγάλη και το στρες ακόμα “ζωντανό”, τότε και πάλι είναι απολύτως φυσιολογικό να αρνηθείς τις κοινωνικές επισκέψεις! Άλλωστε, αυτή είναι η δική σου στιγμή και θα την ζήσεις όπως ακριβώς επιθυμείς και αντέχεις!

⇒ Κοιμήσου!
Θυμάσαι πως όλος ο κόσμος και όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει έως τώρα για την ζωή με ένα μωρό, σου λένε ότι κάθε φορά που κοιμάται το μικρό σου θα πρέπει να κοιμάσαι και εσύ; Ε, λοιπόν, το μαιευτήριο είναι ο κατάλληλος χώρος για να το κάνεις πραγματικότητα! Άλλωστε, το σώμα σου έχει επιβαρυνθεί πολύ και η κούραση είναι πολύ μεγάλη για να την αψηφήσεις! Αφιέρωσε, λοιπόν, αρκετές ώρες ύπνου στον εαυτό σου, για να ξεκουραστείς και να αναπληρώσεις τις δυνάμεις σου!

⇒ Φάε!
Σίγουρα θα θελήσεις κάποια στιγμή να “απαγκιστρωθούν” από το κοσμί σου τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά τώρα δεν είναι σε καμία περίπτωση η κατάλληλη περίοδος για να το κάνεις! Ο οργανισμός σου μόλις δέχθηκε τεράστια πίεση και το σώμα σου έχει καταπονηθεί πολύ. Αυτά είναι τα… αποτελέσματα ενός τοκετού! Γι’ αυτό και χρειάζεται να αναπληρώσεις την χαμένη ενέργεια και τις δυνάμεις σου, απολαμβάνοντας θρεπτικά και πλούσια γεύματα, ώστε να ισορροπήσεις την αδυναμία σου! Επιπλέον, εφόσον θηλάζεις το μωρό σου, είσαι υποχρεωμένη να τρέφεσαι σωστά, ώστε να του παρέχεις τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξή του!

Read More

And More