Στο σπίτι: Μερικές καλοκαιρινές ιδέες για να περάσει το μικρό σου ευχάριστα

Είναι αυτή η εποχή που το παιδάκι σου δεν θέλει καθόλου να κάθεται σπίτι. Το σχολείο έχει τελειώσει εδώ και αρκετές ημέρες, το καλοκαίρι έχει έρθει – σίγουρα με τον μίνι καύσωνα το ένιωσες στο πετσί σου – και η θάλασσα καλεί το μικρό σου σε βουτιές. Λογικό, αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο. Γιατί, εσύ ακόμα δουλεύεις και οι συνθήκες δεν ευνοούν και ιδιαίτερα τις καθημερινές πολύωρες εξόδους. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να περάσει το παιδί σου ευχάριστα στο σπίτι; Πάρε ιδέες!

Ας φυτέψουμε τα δικά μας λουλούδια
Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και κάπως η κηπουρική τα παιδιά. Εσένα όχι και τόσο, γιατί μετά θα πρέπει μόνη σου να καθαρίσεις την επιφάνεια, πάνω στην οποία το μικρό θα πειραματιστεί με το χώμα και τα λουλούδια, πριν φυτέψει στο γλαστράκι του εκείνο που του αρέσει περισσότερο.

Ας κάνουμε το παιδικό δωμάτιο… καλοκαιρινό
Κυριολεκτικά. Σε ύφος που να θυμίζει θάλασσα και ήλιο. Κοχύλια, λευκές πέτρες, φαναράκια, μαξιλαράκια για τις καρέκλες και ξαφνικά βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα. Νοητά. Μην σε προβληματίζει ότι οι επιλογές είναι πολλές. Κάθε άλλο. Και η μέρα μόλις πέρασε… 

Φέτος, το αγαπημένο του παγωτό θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια του
Kids scream for ice-cream. Κανένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία δροσιστική και πολύχρωμη μπάλα παγωτού ή σε μία γρανίτα από καλοκαιρινά φρούτα. Μήπως αύριο το πρωί να τις ετοιμάσετε μαζί; Οι συνταγές είναι αρκετά εύκολες και το αποτέλεσμα μαστιχωτό. To σιρόπι μπορείς να το προμηθευτείς έτοιμο!

Μία μικρή σκηνή χωράει παντού
Μπορεί φέτος να μην κατάφερες να στείλεις το παιδί σου στην κατασκήνωση, ίσως, όμως, μία απλή σκηνή αρκεί, για να του δημιουργήσει τα ίδια συναισθήματα. Άσε που θα μπορείς με έναν απλό δίσκο να του πηγαίνεις τα σνακ του στο πι και φι, όσο εκείνο διαβάζει το βιβλίο του στο καινούργιο του σπιτάκι. 

Και μία πισίνα επίσης
Αν το μπαλκόνι σου είναι μεγάλο ή είσαι από τις τυχερές που ξυπνούν με έναν κήπο μπροστά τους, τότε η φουσκωτή πισίνα είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις φέτος. Το παιδάκι σου θα φοράει το μαγιό του και στο λεπτό θα απολαμβάνει μία δροσιστική βουτιά σαν να είναι στη θάλασσα.

Ο μελλοντικός Πικάσο ανάμεσα μας
Μήπως αντί για μπλοκ ακουαρέλας, να μαζέψεις μερικές πέτρες από την παραλία (όχι πάρα πολλές), να προμηθευτείς μία χρωματιστή παλέτα και να αφήσεις το μικρό σου να γίνει ο νέος Πικάσο με το πινέλο του; Να είσαι βέβαιη ότι θα το ευχαριστηθεί πάρα πολύ. Άλλωστε, το να ζωγραφίζεις πέτρες είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος να περάσει το καλοκαίρι του μία καλλιτεχνική φύση.

 

Read More

And More