Σχολείο: 5 τρόποι να κάνεις το πρωινό ξύπνημα πιο ευχάριστο

Είναι μέρες που το παιδί σου θέλει να κοιμηθεί λίγο παραπάνω ή καλύτερα ανοίγει τα μάτια του στη σωστή ώρα, αλλά κάνει νάζια και αγκαλιά. Εσύ, παράλληλα, όμως, τρέχεις σε ώρα πρωινή για να τα προλάβεις ολα. Τα δικά σου, του μικρού σου, να υπενθυμίσεις στο παιδί ότι το πρώτο κουδούνι δεν αργεί και είναι ακόμα πρωί. Πώς θα κάνεις, λοιπόν, το πρωινό ξύπνημα πιο ευχάριστο; Για δες…

Επαρκής ύπνος, ο σωτήριος
Ο πλήρης ποιοτικός ύπνος είναι το άλφα και το ωμέγα για την επιτυχία του πρωινού ξυπνήματος. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο ή απλά ρωτήσεις τον παιδίατρο του μικρού σου, θα μάθεις το ακριβές χρονικό διάστημα που πρέπει να κοιμάται ένα παιδί μέσα στην ημέρα. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Και όλα είναι ανθηρά. 

Πρόγραμμα, το απαραίτητο
Μπορεί τα παιδιά να θέλουν τις ελευθερίες τους, όμως, επειδή είναι ακόμα μικρά και δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους, χρειάζονται ένα πρόγραμμα, στο οποίο θα έχεις γράψει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο καθένας σε ώρα πρωινή. Έτσι, θα μπορούν να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους και να ετοιμάσουν το σακίδιο τους, να πλύνουν τα δόντια τους, να ντυθούν και να πιουν το γάλα τους.

Δεν θέλουμε φωνές
Η αλήθεια είναι ότι η επιχείρηση “πρωινό ξύπνημα” ενδέχεται να σε δυσκολέψει ιδιαίτερα στην αρχή. Ωστόσο, μην πέσεις στην παγίδα να θυμώσεις και να γκρινιάξεις από την πρώτη φορά που κάτι θα πάει στραβά. Αντίθετα, προκειμένου να του δώσεις θάρρος, δοκίμασε να επιβραβεύσεις ακόμα και την πιο ασήμαντη και φαινομενικά απλή πρωινή επιτυχία τους.

Ξύπνα με μία λιχουδιά
Δεν πρέπει να είναι κάτι υπερβολικά γλυκό και ούτε να γίνει συνήθεια το να τρώει γλυκά κάθε πρωί. Τα δόντια του δεν τα σκέφτεσαι; Μία – δύο φορές στην αρχή αρκούν για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα… γλυκό και παραμυθένιο. 

Και το πάθημα γίνεται μάθημα 
Αν το μικρό σου προβάλλει ισχυρές αντιστάσεις στο να ξυπνήσει νωρίτερα, υπάρχει, ακόμα και ένας τελευταίος πολύ πρακτικός τρόπος. Άφησε το να επιβραβευτεί με τις συνέπειες της αργοπορίας του. Αν καθυστερήσει αρκετά να ξυπνήσει, είναι πιθανόν να χάσει την πρώτη ώρα ή να ξεχάσει κάτι που χρειάζεται. Να είσαι σίγουρη ότι από την επόμενη κιόλας μέρα θα ξυπνά πάντα on time. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More