Σχολείο: Τα σημάδια ότι το παιδί σου δεν περνάει και τόσο καλά

Το σχολείο είναι το μέρος που το παιδί σου περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Εκεί αποκτά νέες γνώσεις, εκεί κοινωνικοποιείται, εκεί αθλείται. Όλα αυτά φαντάζουν ιδανικά. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που ίσως το παιδί σου να μην περνάει και τόσο καλά εντός του σχολικού κτηρίου. Το θέμα είναι να το καταλάβεις για να το βοηθήσεις να βρει λύση. Δες τα σημάδια…

Είναι προβληματισμένο και καθόλου συγκεντρωμένο
Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις εύκολα στεναχωρημένο ή δυστυχισμένο, όμως, σίγουρα παρατηρείς ότι δεν γυρνάει πια με το χαμόγελο στα χείλη. Κάτι δεν πάει καλά στο σχολείο και αυτό του τρώει το μυαλό και κυριαρχεί στη σκέψη του. Αποτέλεσμα; Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε τίποτα.

Δεν έχει όρεξη για μεσημεριανό
Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που του ετοίμασες δεν είναι νόστιμο. Κάτι άλλο σκέφτεται και του έχει κοπεί η όρεξη. Και εσύ θες να το μάθεις για να βρεις λύση το συντομότερο δυνατόν. Κινήσου σε σχολικά μονοπάτια και με έμμεσες ερωτήσεις μάθε τι παίζει.

Μόλις ρωτάς για το σχολείο, αλλάζει θέμα
Με επιτυχία ή χωρίς. Είναι το βασικό και πιο βέβαιο σημάδι ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά στο σχολείο. Αν δεις ότι όσο εσύ το ρωτάς για το δάσκαλο, τους φίλους, τα διαλείμματα, προσπαθεί με έντεχνο τρόπο να αλλάξει θέμα συζήτησης, τότε κάτι δεν πάει και πολύ καλά δυστυχώς.

Αρχίζει και προσκολλείται σε σένα ξανά
Δύο βήματα μπροστά, αλλά δύο πίσω. Και δεν σου το λέω τυχαία. Πάνω που το παιδί σου είχε αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται σε ικανοποιητικό βαθμό για την ηλικία του, βλέπεις ότι ξανά δεν θέλει να απομακρυνθεί από την αγκαλιά σου.

Παραπονιέται ότι νιώθει μία αδιαθεσία
Και ξαφνικά δεν νιώθει πολύ καλά. Το πονάει η κοιλιά του, το στόμα του και οτιδήποτε υπάρχει στο σώμα του. Αν διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας, τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά. 

(*πηγή φωτογραφίας: iStock)

Read More

And More