Τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα δώσουν άλλη νότα στα απογεύματα του μικρού σου!

Και φτάνει εκείνο το απόγευμα που το παιδί σου αρχίζει να διαμαρτύρεται ότι σαν να βαρέθηκε λίγο. Δοκίμασε (με μεγάλη επιτυχία) όλες τις δραστηριότητες, είδε τις αγαπημένες του ταινίες και τώρα δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να κάνει, ώστε να περάσει ευχάριστα την ημέρα του. Pause. Επιτραπέζια παίξατε; Αν όχι, τότε σου έχω ετοιμάσει μία λίστα με τα καλύτερα, έτσι ώστε να περάσετε μαζί το απόγευμα, το βράδυ, το πρωί και το μεσημέρι της επομένης – αφού μερικά θέλουν ώρες, μέχρι να βγει ο νικητής.

 

 

Monopoly

Το παιχνίδι αρχίζει, αλλά αργεί πολύ να τελειώσει. Ποιος θα αποκτήσει τα περισσότερα σπίτια; Ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα ενοίκια και, τέλος, ποιος θα καταλήξει με τα περισσότερα χρήματα στην τράπεζα; Το καλό με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι θα το βρεις σε πάρα πολλές εκδοχές από τον Spiderman μέχρι τον… Μπομπ Σφουγγαράκη, με κάθε έκδοση να έχει ένα καινούργιο στοιχείο.

Φιδάκι

Τι θα δείξει το ζάρι; Θα ανέβει το ζωάκι στην κορυφή ή θα βρεθεί ξανά στην αφετηρία; Και πάνω που προηγείσαι και αισθάνεσαι ότι θα είσαι η νικήτρια, μία ζαριά σε φέρνει πάνω στο φίδι, το οποίο, μόλις σε καταβροχθίσει σε κατεβάζει από τη θέση 93 στην 52 και ξαφνικά το παιδί σου αρχίζει να προηγείται. Ωχ! Θα προλάβεις να τερματίσεις πρώτη;

Uno

Έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: μπορείς να το έχεις πάνω σου ανά πάσα στιγμή. Στην παραλία, στο τραπέζι της κουζίνας, στην αυλή, στο μπαλκόνι. Φωνάζεις το όνομα του, όταν έχεις μείνει με μία μόνο κάρτα. Και, ξαφνικά, αποκτάς άλλες τέσσερις, αφού οι αντίπαλοι δε θα παραιτηθούν από τις πιθανότητες να κερδίσουν. Ποιος θα τα καταφέρει; Αν το παιδί σου έχει κλείσει τα 9, τότε ίσως βρήκες τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να περάσεις το καλοκαίρι σου.

Scrabble

Λέξεις, λέξεις, λέξεις. Ποιες έμαθε την χρονιά που πέρασε; Ποιες θυμάται είκοσι περίπου ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς; Μήπως το κλασικό αυτό παιχνίδι γίνει ο πιο έμμεσος (άρα και καλύτερος) τρόπος το μικρό σου να κάνει επανάληψη όλα όσα έμαθε;

Score Four

Ένας μικρός μπλε πίνακας περιμένει από το μικρό σου να τοποθετήσει τέσσερις τάπες του ίδιου χρώματος στην ίδια σειρά. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως, μόνο αυτό δεν είναι. Τα υπόλοιπα παιδάκια προσθέτουν παράλληλα τις δικές τους τάπες. Άλλου χρώματος και άλλων πιθανοτήτων να κερδίσουν. Let’s Play!

Ο Γκρινιάρης

Κλασικό. Αγαπημένο. Το παιχνίδι, με το οποίο συντρόφευες τα δικά σου παιδικά χρόνια έρχεται να γίνει η καλύτερη παρέα του μικρού σου. Αν δεν έχεις ακόμα κρατήσει την χάρτινη εκδοχή του, μπορείς να προτιμήσεις την ηλεκτρονική. Είναι το παιχνίδι που πάντα δημιουργεί πάθος για την νίκη. Γιατί, πολύ απλά κανένα παιδάκι δε θέλει να βγει το πιο… γκρινιάρικο. Συνεπώς, πρέπει να κάνει τα αδύνατα – δυνατά, προκειμένου να κερδίσει.

Jenga

Ένα ξύλο μένει, για να αναδειχθεί το παιδάκι σου ο απόλυτος νικητής. Μία λάθος κίνηση, όμως, μπορεί να τα ρίξει όλα κάτω. Ποιος θα δώσει πρώτος στον ξύλινο πύργο την χαριστική βολή και ποιος θα τον διατηρήσει ακμαιότατο;

Read More

And More