Τα νέα παιδικά βιβλία που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!

Κάθε βιβλίο είναι ένα διαφορετικό ταξίδι. Μία νέα ευκαιρία το μικρό σου να ταυτιστεί με τους ήρωες της πλοκής και να αισθανθεί ότι συμμετέχει στην ιστορία. Μήπως, λοιπόν, τώρα, που το παιδί σου έχει περισσότερο χρόνο και λιγότερες εργασίες για το σχολείο, είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξεκινήσει (και να ολοκληρώσει) μερικά βιβλία με διασκεδαστικές ιστορίες και (άκρως) ενδιαφέρουσα υπόθεση; Για αυτό, σου συγκεντρώσαμε τα παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν!

Μια θάλασσα πλαστικά (Κατρίνα Τσάνταλη)

Τι γίνεται όταν τα σκουπίδια στη θάλασσα βρίσκονται παντού; Και όλα τα ζωάκια της θάλασσας υποφέρουν; Πόσο κρίμα είναι να μην έχουν ένα καθαρό σπίτι για να μείνουν. Ο κύριος Χταπόδης όμως έχει τη λύση! Μία καλοκαιρινή περιπέτεια με οικολογικό άρωμα και δροσερή απόχρωση από την μετρ του είδους, Κατρίνα Τσάνταλη. Eco Bloom!

 

Η Φωτούλα αγαπούσε τα πλαστικά (Νικόλας Ανδρικόπουλος)

Η Φωτούλα είναι μια μικρούλα φώκια χαρωπή που της αρέσει να παίζει με διάφορα πλαστικά αντικείμενα που βρίσκει στη θάλασσα. Κάποτε, όμως, το παιχνίδι παίρνει μια επικίνδυνη τροπή… Γιατί, κανένα πλαστικό δεν πρέπει να βρίσκεται υποβρύχια και κανένα φιλικό ζωάκι να κινδυνεύει. Καλοκαιρινό, δροσερό, διδακτικό.

 

Το κάτι, τι; (Μαρίνα Γιώτη)

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας να ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η συγγραφέας, που έκανε φίλους όλα τα παιδιά με το πιο γλυκό έντομο του ζωικού βασιλείου επιστρέφει αυτή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη. Ποιος θα δώσει την απάντηση; Ποιο μελισσάκι έχει δίκιο και ποιο δεν ήταν τόσο σωστό;

 

Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία (Κατερίνα Σέρβη)

Η Μυρρίνη κοιτά τον κόσμο από την πόρτα του σπιτιού της. Τα αγόρια και τους άνδρες που κυκλοφορούν στην πόλη, πάνε στον δάσκαλο, στην αγορά και βλέπουν τόσα θαυμαστά. Κι εκείνη; Εκείνη είναι συνήθως με τη μαμά, στον γυναικωνίτη. Ώσπου, ένα πρωί, την παίρνει ο πατέρας από το χέρι και την ανεβάζει στην Ακρόπολη. Τι κάνει άραγε η Μυρρίνη εκεί πάνω; Πάμε κι εμείς να δούμε;

 

Τρία πουλάκια κάθονται (Lysa Mullady)

Τρία μικρά πουλάκια κάθονται και… τσιου! τσιου!… λένε τα νέα τους. Κι ενώ συζητάνε για το κυνήγι σκουληκιών, ο Μπλε καταλαβαίνει ότι δεν είναι καλεσμένος. Έτσι, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση, διαδίδοντας μια φήμη. Πριν καν το καταλάβει, το μικρό του ψεματάκι κλιμακώνεται σε μεγάλο δράμα! Μπορεί ο Μπλε να επανορθώσει πριν να είναι πολύ αργά; Ωχ!

 

Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα (Jo Rooks)

Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του. Δεν θέλει να αφήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής για να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Όμως όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μείνει μέσα στο σπίτι, σύντομα απομακρύνουν τους φίλους του. Θα βρει το κουράγιο να ξεμυτίσει από την περιοχή ασφαλείας του και να συμμετέχει σε όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες με τους φίλους του; Ένα βιβλίο – σύμβουλος για την ανασφάλεια!

 

Η μύτη της θεάς (Γίργκεν Μπανσέρους)

Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

 

Η Μυρτώ και το βουνό (Κιμ Χίλγιαρντ)

Ποιος μπορεί να ανέβει ένα βουνό γεμάτο από δυσκολίες, αναπάντεχα συμβάντα και να αντέξει μέχρι να φθάσει στην κορυφή; Σίγουρα, όχι η Μυρτώ. Ή μήπως ναι; Γιατί, όποιος ακολουθεί την καρδιά και δε δειλιάζει, σίγουρα θα καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του φωτεινό δρόμο. Πάντα!

Read More

And More