Τα παιδιά του Απριλίου: 6 χαρακτηριστικά που έχουν κοινά

Και κάπως έτσι πλησιάζουμε την “καρδιά” της Άνοιξης. Στον δεύτερο από τους τρεις μήνες που ξεκινάει σήμερα. Ναι, ο Απρίλιος έχει φτάσει και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως οι μέρες που ο ήλιος θα συντροφεύει εσένα και το μικρό σου δεν αργούν και τόσο πολύ. Όμως, αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που ο Απρίλιος σχηματίζει το χαμόγελο στα χείλη σου. Χαίρεσαι, γιατί το παιδί σου γενέθλια. Χαίρεσαι, γιατί σε λίγες ημέρες ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο αυτό ένα ανοιξιάτικο μωρό. Αλήθεια, γνωρίζεις ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα παιδιά του μήνα αυτού;

Κοιμούνται πιο αργά
Δεν τους λες και πρωινούς τύπους, δηλαδή. Μία πρόσφατη έρευνα ενός Αμερικάνου περιοδικού ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού πέφτουν γενικότερα πιο αργά για ύπνο σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Άλλωστε, τώρα που η τηλεκπαίδευση γίνεται κατά τις μεσημβρινές ώρες, το μικρό σου δεν έχει κανέναν λόγο να ξυπνήσει νωρίς και άρα να κοιμηθεί νωρίτερα. Ένα νυχτοπούλι μόλις γεννήθηκε!

Είναι αρκετά αισιόδοξα
Όπως και αυτή η εποχή που αποτελεί προάγγελο της πιο ξεκούραστης εποχής του χρόνου: του καλοκαιριού. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουγγαρίας, που διενεργήθηκε με δείγμα τους ίδιους τους σπουδαστές που φοιτούν εκεί, έδειξε πως τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι πιο πιθανό να έχουν υπερθυμική διάθεση αργότερα στην ζωή τους. Ένα άτομο με υπερθυμική διάθεση είναι αισιόδοξο και με θετική σκέψη. Και όλα πάνε καλά…

Στοχοπροσήλωση και επιτυχία
Πολύ εργατικοί, αισιόδοξοι και στοχοπροσηλωμένοι, όσοι ετοιμάζονται να σβήσουν τα κεράκια τους στην τούρτα αυτό το μήνα είναι βέβαιο ότι αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, θα κινήσουν γη και ουρανό μέχρι να τα καταφέρουν. Και θα τα καταφέρουν. Ίσως, επειδή έχουν γεννηθεί Απρίλιο!

Μην σου κάνει εντύπωση αν γίνει ηγέτης
Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Sauder School of Business, τα μωρά του Απριλίου και του Μαρτίου τείνουν να αναδεικνύονται σε εταιρικούς ηγέτες όταν μεγαλώνουν, σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται το καλοκαίρι. Μάλιστα, κατέληξαν πως αυτό οφείλεται στον τρόπο που διαμορφώνεται το σχολικό περιβάλλον και στο γεγονός ότι είναι από τα μεγαλύτερα παιδιά εντός της σχολικής αιθούσης. 

Το αγαπημένο τους χρώμα είναι το… πράσινο
Συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης, τα δέντρα, τους θάμνους και τα λουλούδια. Τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Φέρνει τύχη και ακτινοβολεί ελπίδα και θέληση!

Λατρεύουν την Πασχαλιά
Το ιδιαίτερο, εκείνο, λουλούδι που εμφανίζεται το μήνα αυτό και ανθίζει τις πρώτες 20 ημέρες. Θεωρείται προάγγελος του Πάσχα και της εορταστικής περιόδου. 

Read More

And More