Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα βιβλία! 7 προτάσεις μας για ατελείωτο διάβασμα

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, καταπράσινο δέντρο, κόκκινο χρώμα. Χριστούγεννα. Η εποχή που έχει αυτό το μοναδικό ταλέντο να δημιουργεί συναισθήματα αγάπης και θαλπωρής. Συναισθήματα που αγαπούν οι μικροί μας φίλοι. Αλήθεια, εσύ στόλισες; Γιατί, φέτος, έχουμε ανάγκη να φέρουμε την μαγική αυτή εποχή νωρίτερα. Σήμερα, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει 7 βιβλία με θέμα τα Χριστούγεννα που θα ταξιδέψουν και θα μαγέψουν το μικρό σου! Γιατί, ποτέ δεν είναι νωρίς για Χριστούγεννα!

Το Φως των Χριστουγέννων το Αληθινό, Μαρία Προδρόμου

Σε μια πόλη, όχι πολύ μακριά από τη δική μας, οι κάτοικοι ξεκινούσαν τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα μήνες πριν.
Κρεμούσαν πολύχρωμες γιρλάντες στις πόρτες τους και στόλιζαν τις βεράντες και τα μπαλκόνια τους με πανάκριβα στολίδια και λαμπιόνια. Στους δρόμους υπήρχαν ατέλειωτες σειρές φωτάκια και στην πλατεία υψωνόταν περήφανα το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια οικογένεια φτάνει στην πόλη αυτή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ζητώντας τη βοήθεια των κατοίκων της. Οι «νεοφερμένοι», όμως, είναι η απόλυτη παραφωνία στη λαμπερή τους πόλη, γι’ αυτό και αποφασίζουν να τους διώξουν…

Τι θα έκανα αν ήμουν Αι-Βασίλης, Τατιάνα Ζωγράφου

Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν Αϊ-Βασίλης; Πάντως ο Άγης και η Λεωνή έψαξαν πολύ ανάμεσα στους ανθρώπους, στα ζωντανά και στη φύση για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Και κατάλαβαν. Μόνο τα δικά τους δώρα μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Ένα «μανιφέστο» για παιδιά με αίτημα έναν πιο δίκαιο, πιο όμορφο κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Μια θαυμάσια αφορμή για συζήτηση, σκέψη και δράση. 

Οι βοηθοί του Άι-Βασίλη, Ιωάννα Ντακόλια

Όταν οι ιστορίες για τα μικρά ξωτικά της φυλής των Ούζι Τάλκι τελειώνουν, σιωπή και απελπισία σκεπάζουν το μικρό χωριό. Τότε αποφασίζουν να ξεκινήσουν για ένα ταξίδι μακρινό, αναζητώντας τον Αϊ-Βασίλη, τον φύλακα των ιστοριών, τον μόνο που μπορεί να τους ξαναδώσει τη χαμένη τους φαντασία. Αυτό το ταξίδι θα αλλάξει τη ζωή τους… Και του μικρού σου!

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη; Μαρίνα Γιώτη

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Το τερατάκι των Χριστουγέννων, Αντρέ Τζάιλς

Όταν ο Aϊ-Βασίλης αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά του, ένα μικρό, ενθουσιώδες τερατάκι σπεύδει να τον βοηθήσει. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα· όλοι το φοβούνται! Θα καταφέρει το τέρας των Χριστουγέννων να πείσει τον κόσμο να δει πέρα από την εμφάνισή του και να εκτιμήσει την καλοσύνη που κρύβει στην καρδιά του;

Ένας κόκκινος σκούφος για τον Ροδόλφο – Ο Δρακοσυλλέκτης, Κυριάκος Αθανασιάδης και Ναταλία Καπατσούλια

Πριν από πολλά πολλά χρόνια υπήρχαν δράκοι. Αλλά φοβόνταν τους ανθρώπους και πήγαν να κρυφτούν στα δάση. Όμως κάποιοι δράκοι εξακολουθούσαν να γυρίζουν μόνοι τους στην εξοχή. Καμιά φορά, έμπαιναν και στις πόλεις. Και οι άνθρωποι τότε έτρεχαν δεξιά αριστερά, και γινόταν μεγάλη φασαρία. Έτσι, μια μέρα, ένα παιδί αποφάσισε να μαζέψει όλους τους δράκους και να τους οδηγήσει σε μία μυστική περιοχή. Το παιδί αυτό το έλεγαν Δρακοσυλλέκτη.

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη!, Κυριάκος Χαρίτος

Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι χαρακτήρες, στη πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Read More

And More