Τα σημάδια ότι το παιδί σου είναι πολύ έξυπνο

Κάθε μαμά θέλει το παιδί της να γίνει έξυπνο. Να ακονίζει τη σκέψη του, το μυαλό του κινείται σε ξεχωριστά μονοπάτια, να σκέφτεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Να αφουγκράζεται τις πληροφορίες και στη συνέχεια να τις φιλτράρει. Ποιος μπορεί να αντισταθεί ή να μην κάνει τα χατίρια σε ένα γοητευτικό μυαλό, με ακόμα ομορφότερο τρόπο σκέψης; Κακά τα ψέματα, η ευφυΐα είναι αξιοθαύμαστη και ξεδιπλώνεται μπροστά σου, αρκεί να ξέρεις να διαβάζεις τα σημάδια. Εκείνα που σου δείχνουν ότι το μικρό σου είναι πανέξυπνο. Ποια είναι;

Το μυαλό του είναι ένα σφουγγάρι
που απορροφά κάθε πληροφορία. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν σε ακούει, και ακόμα περισσότερο, δε συγκρατεί όλα όσα ακούει, όμως, η πραγματικότητα έρχεται για μία ακόμη φορά να ανατρέψει όσα θεωρούσες δεδομένα. Κάθε φορά που εσύ συνομιλείς με το αδερφάκι του, τον μπαμπά του, τη μαμά σου, ο εγκέφαλος ενός wannabe ευφυούς παιδιού απορροφά ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μη σου κάνει, λοιπόν, εντύπωση, αν ξαφνικά πει κάτι από εκείνα που νόμιζες ότι από το ένα αυτό μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν.

Οι φίλοι του είναι μεγαλύτεροι
Ίσως να το θεωρείς αρνητικό. Αν σου, όπως, ότι είναι ένα από τα σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να υποπτευτείς ότι το παιδάκι σου θα γίνει διάνοια, θα έχεις ακόμα την ίδια άποψη; Ναι, αν το δεις να προτιμά την παρέα του αδερφού ή να περνά χρόνο με τους παππούδες του, να είσαι χαρούμενη, γιατί, έτσι, θα καταλάβεις ότι το παιδί σου διαθέτει μυαλό κοφτερό.

Θυμάται τα πάντα
Ναι, το παιδί σου έχει μνήμη ελέφαντα. Ναι, είναι έξυπνο. Δοκίμασε ένα άκρως παιχνιδιάρικο πείραμα: πάρε ένα παιχνίδι του, παίξτε για λίγη ώρα και μετά αφήστε το μαζί κάτω από ένα έπιπλο, όπως παραδείγματος χάρη, τον καναπέ. Κινηθείτε μέσα στο σπίτι, κάν΄ τε τις βόλτες σας στο πλησιέστερο πάρκο και μετά βάλ’ το για ύπνο. Αν την επόμενη ημέρα, ξυπνήσει και θυμάται πού ακριβώς είχατε κρύψει το παιχνίδι του, τότε η ευφυΐα του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Είναι βιβλιοφάγος
Και δεν κοιμάται αν δε φθάσει στην τελευταία σελίδα. Τελικά, η κλασσική εικόνα του παιδιού με τα γυαλάκια να διαβάζει ένα βιβλίο μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού είναι στοιχείο κοφτερού μυαλού.

Δεν κοιμάται πολύ
Πρόσεχε! Πολύ, όχι καλά, νωρίς ή αργά. Μία τελευταία έρευνα του Ένωσης Νεογέννητων Μαμάδων Αμερικής έδειξε ότι το παιδάκι που κοιμάται λίγες ώρες μέσα στην ημέρα ή το βράδυ, έχει την τάση να γίνει έξυπνο. Γιατί, το μυαλό του δεν σταματά να λειτουργεί…

Είναι ταλαντούχο
Του αρέσει να τραγουδάει και έχει ωραία φωνή; Ζωγραφίζει εκπληκτικά σχέδια; Έχει υποκριτικές ικανότητες; Και δεν έχει φθάσει ακόμη το πέμπτο έτος της ηλικίας του; Tότε, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του (σου). Μόλις διακρίνεις ένα χάρισμα του, βοήθησε το να το καλλιεργήσει και μην το απογοητεύσεις. Γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες: ταλέντο ίσον ευφυΐα.

 

Read More

And More