Τα σημάδια ότι το παιδί σου είναι ταλαντούχο. Τα γνωρίζεις;

Κάθε μητέρα θέλει το παιδί της να είναι πετυχημένο. Και έξυπνο. Και ταλαντούχο. Και οτιδήποτε θετικό περνάει από το μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Εμείς θα εστιάσουμε στο τελευταίο. Γιατί, το βλέπεις να ζωγραφίζει όλη μέρα, σε εντυπωσιάζει το γεγονός ότι γνωρίζει τόσο πολλά αν και είναι μικρό ακόμη. Ναι, το παιδί σου είναι ιδιαίτερο. Έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο και αυτή είναι η μαγική του δύναμη. Ποια είναι τα υπόλοιπα σημάδια ότι το παιδί σου είναι ταλαντούχο; Ρίξε μία ματιά και γέμισε το χαμόγελο σου με αυτοπεποίθηση και σιγουριά! 

Προτιμά τα σύνθετα παιχνίδια
Δεν περιορίζεται στο γκρινιάρη και στη Monopoly. Αντιθέτως, το αγαπημένο του παιχνίδι θα είναι τα κλασσικά τουβλάκια. Γιατί, με αυτά, μπορεί να συνθέσει το δικό του κόσμο. Να τον “χτίσει”, όπως εκείνος το επιθυμεί.

Είναι αρκετά ευαίσθητο
Εσύ στεναχωριέσαι που βλέπεις τα μουτράκια του να κοιτάνε προς τα κάτω με το παραμικρό, γιατί το θες χαμογελαστό. Πώς θα αντιδρούσες, όμως, αν σου έλεγα ότι η έντονη συναισθηματικότητα είναι στοιχείο ταλαντούχου ανθρώπου; Καλύτερα, τώρα, ε;

Δεν κάνει εύκολα φίλους
Γιατί το χιούμορ και η προσέγγιση τους δεν ταιριάζει στους συνομήλικους του. Και, αισθάνονται αμήχανα για αυτό. Είναι λίγο πιο μπροστά από την εποχή τους. Και, πού το κακό σε αυτό, μαμά;

Σε γεμίζει με ιδέες
Του ζητάς να σε βοηθήσει σε κάτι που δυσκολεύεσαι, για το οποίο παλεύεις να βρεις την καλύτερη ιδέα μέρες. Και, εκεί που δεν το περιμένεις, ξεκινά η “βροχή” ιδεών… από το παιδάκι σου. Μπουστάρεις την αυτοπεποίθηση σου, καμαρώνεις για το μικρό σου και αισθάνεσαι όπως πρέπει να νιώθεις κάθε μέρα. Περήφανη μαμά!

Δημιουργεί το δικό του βασίλειο
Το κρησφύγετο του. Απαραίτητο για να νιώθει το μυαλό του να δραπετεύει. Να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες, αλλά και τη μονοτονία της. Πρόσφατη έρευνα του Συλλόγου Επιστημόνων Αμερικής έδειξε ότι όσα μικρά παιδάκια συνθέτουν με τη φαντασία τους το δικό τους βασίλειο είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί και καινοτόμοι. Για αυτό, μην ανησυχείς, αν κάποια στιγμή, “χάνεται” ή όπως λέμε απλά είναι στην κόσμο του.

Το αγαπημένο του μάθημα είναι τα εικαστικά
Το πιο προφανές σου το άφησα για το τέλος. Φως φανάρι! Και εσύ, αντί να του αγοράσεις μπλοκ ακουαρέλας, το κυνηγάς να του μάθεις την προπαίδεια. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More