Τα βρεφικά αντικείμενα που τελικά δεν θα χρειαστείς και τόσο πολύ…

Σίγουρα όσο οι μήνες περνούν και αισθάνεσαι ότι η μεγάλη στιγμή, αυτή που θα φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό, πλησιάζει, τόσο σβήνεις, προσθέτεις, αφαιρείς στη λίστα με τα απαραίτητα αντικείμενα που, σύμφωνα με τη μαμά σου, θα χρειαστείς το πρώτο διάστημα. Σκέφτεσαι, γράφεις, τα χαρτιά δεν φτάνουν και η λίστα γεμίζει. Pause. Επειδή τις περισσότερες φορές το άγχος σου γεννά ανάγκες, καλύτερα πάρε μία βαθιά ανάσα και κατέληξε σε εκείνα τα προϊόντα που πραγματικά θα χρειαστείς. Σκέψου απλά ότι όσο πιο πολλά τόσο περισσότερη “ενέργεια” θα σου απορροφούν μέσα στην ημέρα, αφού θα πρέπει να τα καθαρίσεις, να τα αποθηκεύσεις και πάλι από την αρχή. Για να σε βοηθήσουμε, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε εκείνα τα έξι – αρκετά δημοφιλή – αντικείμενα που τελικά δεν θα σού χρειαστούν και τόσο… Ιδού!

Τα παπουτσάκια του
Υπέροχα χρώματα, εκπληκτικά υφάσματα σε χαριτωμένα νουμεράκια για ακόμα πιο χαριτωμένα ποδαράκια. Μήπως, όμως, το νεογέννητο σου δεν τα έχει και τόσο μεγάλη ανάγκη; Ας σκεφτούμε για λίγο με τη λογική: επειδή το νεογέννητο σου δεν γνωρίζει ακόμα να περπατάει, αλλά αντίθετα προτιμάει να μπουσουλάει, όπως δεν έχει χρειάζεται ζεστές παντόφλες, έτσι δεν θέλει και τα βρεφικά του παπουτσάκια; Μην υποκύψεις, λοιπόν, στους αξιαγάπητους πειρασμούς…

Καλαθούνα, πήρες;
Ή μήπως το μωρό σου προτιμάει το κρεβατάκι του; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: τις πρώτες εβδομάδες, το μωράκι σου θα κοιμάται σχεδόν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και εσύ θα είσαι συνέχεια από πάνω του. Να κουνάς το κρεβατάκι του, να του τραγουδάς, να το ταΐζεις, να το φροντίζεις και να το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Όταν οι βόλτες σας ξεκινήσουν, τότε το πορτ – μπεμπέ θα σου λύσει τα χέρια.

Αλλαξιέρες, έχεις;
Μπορεί να “γεμίζουν” το χώρο του παιδικού δωματίου και να κάνουν ωραίο σετάρισμα με την κούνια, αλλά είναι επίσης περιττές. Αντί για αυτό μπορείς να αγοράσεις μια συρταριέρα, όπου θα ακουμπήσεις το στρωματάκι για τις αλλαγές και θα έχεις αποθηκευτικό χώρο για τα εσωρουχάκια του μωρού.

Μόνιτορ σε βίντεο
Ίσως σου φαίνεται αρκετά ελκυστικό gadget, σίγουρα, όμως, δεν θα το χρειαστείς και τόσο πολύ – έως καθόλου. Άσε που τη στιγμή που το μωρό σου ξεκουράζεται, καλό είναι να κοιμάσαι και εσύ, για να παίρνεις μία ανάσα.

Σετ για τη μωρουδιακή κούνια
Τέλειος ο συνδυασμός; Το πιο πιθανόν, όμως, είναι το απολαύσουν τα μάτια σου και μόνο. Και αυτό, γιατί μερικά απλά σεντονάκια ή κουβερτάκια είναι αυτά που θα σου φανούν περισσότερο απαραίτητα. Μην διστάσεις να διαθέσεις τα χρήματα σου εκεί.

Κάδος αποκλειστικά για τις πάνες
Δεν πρόκειται να τον γεμίσεις ποτέ, γιατί πόσες πάνες μπορεί να αλλάξει ένα μωρό μέσα στην ημέρα; Οποιοδήποτε άλλο σκεύος για απορρίμματα θα κάνει την ίδια δουλειά. Smart shopping!

Read More

And More