Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο: Πώς θα κάνεις το παιδί σου να περάσει ευχάριστα

Μήπως ετοιμάζεστε οικογενειακώς για μία μικρή εξόρμηση; Για μία μίνι απόδραση μακριά από τη βουή της πόλης; Άλλωστε, ο καιρός το ευνοεί και αν το κάνεις με ασφάλεια τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Είτε επιλέξεις να ταξιδέψετε οικογενειακά μέχρι το εξοχικό ή το πατρικό σου, είτε απλά πραγματοποιήσεις μικρές αποδράσεις δροσιάς σε περιοχές γύρω από την πόλη, ένα είναι το μέσο που θα χρειαστείς: το αυτοκίνητο. Παιδί στο αυτοκίνητο για πάνω από είκοσι λεπτά; Ωχ. Μυρίζει πρόβλημα. Όχι, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

Η σωστή θέση είναι το ήμισυ του παντός
Και στο ταξίδι, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι, φρόντισε να έχεις τα πάντα στην εντέλεια από το πρώτο δευτερόλεπτο. Λίγο πριν ο μπαμπάς πατήσει “γκάζι” και ανοίξει το ραδιόφωνο, βεβαιώσου ότι το μικρό σου έχει τη σωστή στάση σώματος, προκειμένου να μη ζαλιστεί.

Βάλε τη μουσική που του αρέσει
Όλα τα παιδάκια έχουν τη δική τους μουσική αδυναμία. Και εκεί που είναι σίγουρο ότι δε θα ακούσει τον τραγουδιστή που θέλει, πατάς Play και όλα αλλάζουν. Κυρίως, η διάθεση του. Για αυτό, πέρα από τα δικά σας αγαπημένα τραγούδια, μην παραλείψεις και τα παιδικά του μικρού σου. Βαλ’ το τέρμα!

Σνακ και πάλι σνακ
Τα παιδιά πεινάνε συνέχεια. Το ξέρεις και το βιώνεις. βαριούνται ακόμη συχνότερα. Και ο συνδυασμός αυτών των δύο καταστάσεων φέρνει εκνευρισμό! Καλύτερα, λοιπόν, να καλύψεις την βασική ανάγκη της πείνας, έχοντας μαζί σου μερικά από τα σνακ που απολαμβάνουν τα μικρά σου. Φρόντισε, όμως, να είναι μικρές μπουκίτσες ή πολύ διακριτικά τοστάκια, γιατί αλλιώς το αυτοκίνητο θα θέλει πλύσιμο μετά και το παιδάκι σου να του εξηγήσεις γιατί δεν μπορεί να φάει το φαγητό που έπεσε κάτω.

Μην αγνοείς τις ερωτήσεις του
Αντίθετα, προσπάθησε να του δίνεις απαντήσεις σε όσα σε ρωτούν. Ένα ταξίδι, όσο σύντομο και να είναι, γεννά ερωτήματα. Τα τοπία μπορεί να το γεμίσουν με απορίες, τις οποίες εσύ, ως σωστή μαμά, θα λύσεις. Γιατί, το μικρό σου θέλει να ακούσει την απάντηση που περιμένει μόνο από τα δικά σου χείλη.

Τα ρούχα τα σωστά
Μην παρασύρεσαι από τον ήλιο. Αν επιλέξεις να “αποδράσεις” σε ώρα βραδινή, τότε είναι πιθανόν το παιδί σου να κρυώσει πολύ. Για αυτό, μόλις του φορέσεις τα καλοκαιρινά – τι θα έλεγες και για ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι; -, μη ξεχάσεις να έχεις στο πίσω πάπλωμα μία ζακέτα ή ακόμα καλύτερα και ένα μικρό σεντονάκι, αν το παιδάκι σου θέλει να πάρει τον υπνάκο του. 

Read More

And More