Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Πώς θα γίνει ευχάριστη η διαδρομή για το παιδί σου

Καλοκαίρι. Διακοπές. Αν επιλέξατε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, ως γονείς, θα γνωρίζετε ήδη ότι το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι κουραστικό και λίγο βαρετό για τα παιδιά που δεν έχουν και τεράστια υπομονή. Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικούς τρόπους ώστε να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα και τα παιδάκια να μην δυσανασχετήσουν.

-Ασφάλεια
Το βασικότερο και πρωταρχικό. Πρέπει να έχετε τσεκάρει το αυτοκίνητο, να έχετε κάνει το απαραίτητο σέρβις, και φυσικά το παιδί ή τα παιδιά να κάθονται στο ειδικό καθισματάκι τους και φυσικά να φοράνε ζώνη ασφαλείας.

-Τι φοράμε;
Φοράμε καλοκαιρινά φυσικά, αλλά υπολογίζουμε τον κλιματισμό, την πτώση θερμοκρασίας σε περίπτωση που ταξιδεύουμε βράδυ, οπότε έχουμε μαζί ένα λεπτό μακρυμάνικο ή ένα ελαφρύ κουβερτάκι σε περίπτωση που κοιμηθεί.

-Μουσική
Φρόντισε να έχετε στο αυτοκίνητο την αγαπημένη του μουσική. Κάποια παιδικά τραγούδια που αγαπάει θα κάνουν τη διαδρομή πιο ευχάριστη. Θα τραγουδήσετε, θα διασκεδάσετε και θα “δεθείτε” περισσότερο ως οικογένεια.

-Παιχνίδια
Καλό είναι να έχει μαζί του αγκαλιά το αγαπημένο του λούτρινο, μια κούκλα, ένα αυτοκινητάκι ή ένα βιβλίο που του αρέσει. Κάτι να παίζει, κάτι που ευχαριστιέται, κάτι που το κάνει να ξεχνιέται. Μπορείτε και να δημιουργήσετε δικά σας παιχνίδια. Να μετράτε ας πούμε τα κόκκινα αυτοκίνητα.

-Σνακ
Πείνα συν βαρεμάρα ίσον νευρικότητα. Τα παιδάκια βαριούνται γρήγορα, οπότε πρέπει να φροντίσεις όπως ήδη είπαμε να τα κρατήσεις απασχολημένα. Επίσης, πρέπει να φροντίσεις ώστε να μην είναι πεινασμένα, γιατί η πείνα προκαλεί γκρίνια. Πάρε μαζί σου λοιπόν τα απαραίτητα σνακ.
Φυσικά, μην ξεχάσεις το νερό. Σημαντικό!

-Στάση
Υπολογίστε στο πρόγραμμά σας μερικές στάσεις. Για τουαλέτα, για να ξεπιαστείτε, για να κάνετε ένα διάλειμμα από το ταξίδι.

-Την προσοχή σου!
Το παιδί χρειάζεται την προσοχή σου. Και τη θετική σου διάθεση. Μερικές φορές και την υπομονή σου. Να είσαι έτοιμη και με διάθεση να απαντήσεις στις ερωτήσεις του, να κάνετε διάλογο. Ένα ταξίδι, στα παιδιά δημιουργεί απορίες. Και οι γονείς είναι εκεί για να απαντήσουν.

Enjoy your trip!

Read More

And More