Τι τρώνε τα παιδιά στο σχολείο σε όλον τον κόσμο; Δες το μοναδικό φωτορεπορτάζ!

Η σχολική διατροφή είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα ημερίδες και οργανισμούς καθώς τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σχολείο όπου και συνήθως τρώνε τουλάχιστον ένα γεύμα τους και κατά κύριο λόγο το μεσημεριανό τους. Όμως δεν απολαμβάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου την ίδια ποιότητα φαγητού όπως επίσης δεν διαθέτουν όλα τα σχολεία καφετέριες που να σερβίρουν μεσημεριανό γεύμα στα παιδιά (βλ. δημόσια σχολεία στην Ελλάδα).

Μια Σκωτσέζα μαθήτρια του δημοτικού, η Martha Payne, ξεκίνησε το 2012 να γράφει ένα blog με τη βοήθεια του πατέρα της όπου κατέγραφε το καθημερινό της φαγητό στο σχολείο της. Σιγά σιγά, το μπλογκ της έγινε viral, βραβεύτηκε, άρχισε να ζητάει και να δημοσιεύει αντίστοιχες εικόνες από το φαγητό άλλων παιδιών στον κόσμο και στο τέλος άρχισε να συγκεντρώνει τεράστια ποσά χρημάτων για την βελτίωση του φαγητού στα σχολεία του κόσμου ενώ έγραψε και βιβλίο!

Μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων υγιεινής διατροφής (sweetgreen) συγκέντρωσε το υλικό της και φωτογράφισε το τι τρώνε τα παιδιά στο σχολείο σε διάφορες χώρες του κόσμου (είτε πρόκειται για δημόσια είτε για ιδιωτικά σχολεία) και το φωτορεπορτάζ αυτό θα το δεις αν κάνεις κλικ εδώ!

via GIPHY

Read More

And More