Το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οι φράσεις που θα του αλλάξουν τη διάθεση

Το σχολείο ξεκίνησε, αλλά το παιδί δεν θέλει να πάει. Και αυτό είναι πρόβλημα. Όχι, όμως, κάτι που δεν μπορεί να λυθεί, αν διαπιστώσεις την άρνηση αυτή από νωρίς. Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συζητήσεις με το μικρό σου – μιας και ο διάλογος φέρνει πάντα λύση – και να του μπουστάρεις την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση. Οι παρακάτω φράσεις θα σε βοηθήσουν…

Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε όλα, απλά να προσπαθείς για αυτό
Δεν υπάρχει τέλειο παιδί. Υπάρχει παιδί που βάζει στόχους, προσπαθεί, κάνει θυσίες και εν τέλει επιτυγχάνει. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι πολύ πιθανόν το μικρό σου να ζοριστεί λίγο πιο πολύ σε ένα μάθημα και σε μερικές ασκήσεις. Δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεται. Ή μάλλον καλύτερα: δεν πρέπει. Μία τέτοια φράση θα του ανεβάσει το ηθικό και θα του φτιάξει τη μέρα.

Αντιμετώπισε τους άλλους, όπως θα ήθελες να σου φέρονται.
Εκτός από τα μαθήματα, το σχολείο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής συμπεριφοράς. Το να μάθεις, λοιπόν, στο παιδί σου να φέρεται όπως θα ήθελε το ίδιο να του συμπεριφέρονται οι ίδιοι είναι η καλύτερη πρόληψη για την αποφυγή τσακωμών και διενέξεων.

Μην αφήνεις παιδιά που δεν κάνεις παρέα να σε επηρεάζουν
Κάποια στιγμή, το παιδί, δυστυχώς, θα δεχτεί αρνητικά σχόλια ή συμπεριφορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να πιστεύει στον εαυτό του και να μην επηρεάζεται από όσα ακούει.

Περιμένω το μεσημέρι να ακούσω την ημέρα σου
Μία ιδιαίτερα χρήσιμη φράση αν το παιδί σου δεν έχει καμία όρεξη το πρωί να κατευθυνθεί προς τα σχολικά θρανία. Στην πράξη, όχι μόνο εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου, αλλά του δημιουργείς κίνητρο να περάσει καλά. Για να έχει να σου πει περισσότερα 😉

Να είσαι ο εαυτός σου
Μία από τις σημαντικές φράσεις που ένας γονιός μπορεί να πει στο παιδί του κάθε μέρα στο σχολείο είναι να είναι ο εαυτός του. Έτσι, θα το απολαύσει ακόμα περισσότερο. 

(*πηγή φωτογραφίας: iStock)

 

Read More

And More