Βιβλία για το καλοκαίρι: Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών έχουν… ξεπηδήσει από ένα βιβλίο που θα θέλουν να διαβάσουν

Το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν η περίοδος που τα παιδιά θα ξεκουραστούν, θα απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, θα παίξουν και θα γεμίσουν τις “μπαταρίες” τους καθώς προετοιμάζονται για τον επόμενο χειμώνα! Και τι πιο ταιριαστό και κατάλληλο από το να ανοίξουν τα βιβλία τους και να αφήσουν τη φαντασία τους να τους οδηγήσει μακριά! Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά ελαφρώς μεγαλύτερης ηλικίας, όταν περνούν το στάδιο της προεφηβείας και της εφηβείας, τότε η καλύτερη λύση για να τα αποτραβήξεις από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια, είναι να τα… δελεάσεις με μερικά βιβλία παιδικής φανταστικής λογοτεχνίας, που ίσως να τους είναι γνώριμα και από κάπου αλλού!

Βλέπεις, μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους έχει βασιστεί στα αντίστοιχα και ομώνυμα best sellers της παγκόσμιας λογοτεχνίας! Οι ήρωες που έχουν αγαπήσει και με τους οποίους έχουν ταυτιστεί βλέποντας στις αγαπημένες τους ταινίες, έχουν “ξεπηδήσει” από τις σελίδες κάποιου υπέροχου βιβλίου!

Αν, λοιπόν, τα βρίσκεις… σκούρα και δεν ξέρεις πώς να προτρέψεις το εφηβάκι σου να ανοίξει τα βιβλία του αυτό το καλοκαίρι, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να διαλέξεις κάποια που θα το ξετρελάνουν!

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων (Where the wild things are) – Maurice Sendak


Η ιστορία του μικρού Μαξ που “δραπετεύει” σε ένα μαγευτικό δάσος, όπου ζουν τα… άγρια πλάσματα! Καταφέρνει να τα εξημερώσει και να γίνει ο βασιλιάς τους, αλλά σύντομα θα νιώσει πως πρέπει να γυρίσει στο σπίτι και τη μαμά του, εκεί που ξέρει ότι τον αγαπούν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!
-Από 6 ετών

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας (Charlie and the chocolate factory) – Roald Dahl

Πέντε παιδιά κερδίζουν το εισιτήριό τους για να περάσουν τις πύλες του πιο μαγευτικού μέρους στον κόσμο: το εργοστάσιο σοκολάτας! Τι συμβαίνει, όμως, όταν φτάνουν τελικά στο ονειρικό αυτό μέρος και συναντούν τον ιδιοκτήτη του, Γουίλι Γουόνκα;
-Από 9 ετών

Στούαρτ ο Ποντικομικρούλης (Stuart Little) – E. B. White

Ο ποντικούλης Στούαρτ έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι ανθρώπων σαν να είναι το παιδί τους! Έχει αδερφό τον Τζορτζ και γάτο το Χιονάτο. Όταν, όμως, χάνεται από το σπίτι η Μαργκάλο, το πουλάκι, ο Στούαρτ θα βγει στον κόσμο να την αναζητήσει ρισκάροντας τα πάντα!
-Από 6 ετών

Σάρλοτ η Αραχνούλα (Charlotte’s Web) – E. B. White

Η μικρή Φερν έχει αγαπημένο φίλο το γουρουνάκι Γουίλμπορ και τη φίλη του, την αράχνη Σάρλοτ. Όταν, όμως, η ζωή του Γουίλμπορ κινδυνεύσει και με τη βοήθεια του ποντικού Τέμπλετον, η Σάρλοτ θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό γουρουνάκι!
-Από 6 ετών

Το σπίτι στην ομίχλη (Coraline) – Neil Gaiman

Η μικρή Κοραλάιν μετακομίζει με τους γονείς της σε ένα νέο σπίτι με δεκατρείς πόρτες, από τις οποίες η μία είναι κλειδωμένη. Παραδομένη στην περιέργειά της θα την ανοίξει για να ανακαλύψει έναν παράλληλο κόσμο φτιαγμένο από ζωντανά παιχνίδια, που είναι ολόιδιος με τον δικό της. Θα καταφέρει, όμως, να αντισταθεί και να γυρίσει στην πραγματικής ζωή της;
-Από 8 ετών

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (Alice in Wonderland) – Lewis Carroll

Η πασίγνωστη ιστορία της μικρής Αλίκης που μεταφέρεται σε μια γη με μαγικούς χαρακτήρες και μυθικά πλάσματα! Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επιστρέψει από τον κόσμο που έχει πλάσει με τη φαντασία της;
-Από 9 ετών

Η γέφυρα για την Τεραμπίθια (Brigde to Terabithia) – Katherine Paterson

Ο μικρός Τζες θα γίνει φίλος με τη Λέσλι και παρέα θα “χτίσουν” έναν φανταστικό κόσμο με μυθικά πλάσματα, δράκους και μάγισσες, στο οποίο είναι βασιλιάδες! Εκεί, στο βασίλειο της Τεραμπίθια θα δραπετεύουν κάθε φορά που θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά.
-Από 8 ετών

Read More

And More