Βόλτα με το καρότσι: Πώς θα ηρεμήσεις το μωρό σου όταν είναι ανήσυχο

Οι πρώτες βόλτες με το καρότσι είναι ίσως και τα πιο ευχάριστα στιγμιότυπα της καθημερινότητας σου με το μωρό. Εσύ φοράς τα καλά σου, ντύνεις το μωρό σου με τα αγαπημένα του ρουχαλάκια, τηρείτε τα μέτρα προστασίας που ορίζει η Πολιτεία και κάπως έτσι απολαμβάνετε τη βόλτα σας με το χαμόγελο στο στόμα. Ακόμα, όμως, και σε αυτή την ευχάριστη εμπειρία, μπορεί να υπάρξουν και στιγμές ανήσυχες. Το μωρό σου είναι πιθανόν να δυσαρεστηθεί. Τι μπορείς να κάνεις για να το ηρεμήσεις άμεσα και αποτελεσματικά;

Κούνησε το κάθισμα
Απαλά και διακριτικά. Μπορεί να πιστεύεις ότι επειδή το μωρό σου βρίσκεται σε κίνηση με το καρότσι, αυτό το ηρεμεί, όμως, πολλές φορές, ο ρυθμός που σπρώχνεις το καρότσι μπορεί να διαταράξει την ηρεμία του μωρού σου. Αν αρχίσει να γκρινιάζει ή μερικά δάκρυα βρέξουν το προσωπάκι του, δοκίμασε να σταματήσεις για μερικά δευτερόλεπτα και να κουνήσεις το καθισματάκι του με ήρεμο τρόπο. Ο παλμός που θα δημιουργηθεί θα χαλαρώσει το μωρό σου, το οποίο δεν είναι καθόλου απίθανο να μπει σε διαδικασία ύπνου λίγα λεπτά μετά.

Άλλαξε διαδρομή
Εάν η βόλτα με το καρότσι έχει γίνει ρουτίνα, δοκίμασε να φέρεις τα πάνω – κάτω στη βόλτα σας και να στρίψεις ένα ή δύο δρόμους νωρίτερα. Ή απλά να ακολουθήσεις τον παράδρομο. Τα ματάκια του μωρού σου θα μαγευτούν από το νέο περιβάλλον που ανοίγεται μπροστά τους, χαρίζοντας του την ηρεμία που τόσο πολύ θες στη βόλτα σας.

Κράτησε το απασχολημένο
Μπορεί η βόλτα με το βρεφικό καρότσι να είναι η αγαπημένη του συνήθεια, όμως, μην ξεχνάς ότι η επανάληψη μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται κουραστικά. Και αυτό καθόλου δεν το θες. Αν το μωρό σου έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα τουβλάκια, δοκίμασε να έχεις μαζί σου δύο – τρία στην τσάντα σου και τη στιγμή εκείνη που η γκρίνια αχνοφαίνεται στο πρόσωπο του, πρόσφερε του τα απλόχερα και κράτησε το απασχολημένο με τον πιο αστείο και εύκολο τρόπο.

Μην υποτιμάς τη δύναμη του λόγου
Ίσως σου φαίνεται μάταιο, αλλά ο πρακτικός του χαρακτήρας είναι αδιαπραγμάτευτος. Η συζήτηση είναι ο καλύτερος –αν και όχι πάντα ο πιο εύκολος- τρόπος να πείσεις το παιδί σου για κάτι. Προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι η επαφή με τη φύση και η βόλτα στους δρόμους της πόλης είναι ευεργετικές και ομορφαίνουν τη μέρα σας. Και για να την κάνεις ακόμα πιο όμορφη, δοκίμασε να του πεις ότι πρέπει να γελάει.

 

Read More

And More