Βόλτες στη φύση: Πώς να απολαύσεις την πεζοπορία σου όταν το μικρό σου είναι… μικρό

Όλοι στις διακοπές μας θέλουμε να αλλάξουμε… παραστάσεις, να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να “χορτάσουμε” τη θάλασσα και τον ήλιο. Θέλουμε, όμως, και να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο που μας προσφέρει αυτές τις ημέρες ανάπαυλας και να ανακαλύψουμε όλες τις γωνιές του! Γι’ αυτό και οι βόλτες στα σοκάκια, οι περιηγήσεις στα γύρω χωριά και η γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές και το τοπίο είναι συνήθως συνυφασμένα με τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

Ειδικά αν είσαι από τους τύπους που αγαπούν την πεζοπορία και τους περιπάτους στη φύση, τότε σίγουρα δεν χάνεις την ευκαιρία να ξετρυπώσεις όλα τα κρυμμένα μυστικά του εκάστοτε προορισμού σου! Τι γίνεται, όμως, όταν το μικρό σου είναι ακόμα πολύ… μικρό και δεν μπορεί να ακολουθήσει στις εξορμήσεις σου; Πώς μπορείς να απολαύσεις την πεζοπορία σου με ένα μωρό ή ένα νήπιο στην αγκαλιά;

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να πάρεις τις κατάλληλες οδηγίες!

♦ Συγχρονίσου με τις ώρες ύπνου του παιδιού
Μιας και οι βόλτες σου θα γίνονται συνήθως με το μωρό δεμένο επάνω σου σε ένα μάρσιπο, καλό θα είναι το μικρό σου είτε να κοιμάται, είτε να είναι ευδιάθετο. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να κουραστεί γρήγορα και να παραπονεθεί. Γι’ αυτό, επομένως, μπορείς να προνοήσεις ώστε η ώρα του περιπάτου να είναι ίδιες με τις ώρες ύπνου του παιδιού ή εναλλακτικά να επιλέξεις μία χρονική περίοδο κατά την οποία συνήθως είναι πιο χαρούμενο και με περισσότερη διάθεση!

♦ Πάρε μαζί σου σνακ για την πεζοπορία
Ακόμη και αν το μικρό σου αποκοιμηθεί στο μάρσιπο, σίγουρα κάποια στιγμή θα ξυπνήσει για να πάρει το γεύμα του. Καλό θα είναι, λοιπόν, να έχεις πακετάρει μερικά σνακ που θα καλύψουν την πείνα του και θα το ευχαριστήσουν. Μάλιστα, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, μπορείς να προετοιμάζεις από το προηγούμενο βράδυ το φαγητό που θα έχεις μαζί σου, ώστε να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο από τον περίπατο, αλλά και να μείνεις σταθερή στις επιλογές, που θα είναι εύκολες και γρήγορες στην προετοιμασία τους και ευχάριστες για το μικρό σου!

♦ Φέρε μαζί σου το καρότσι του
Το περπάτημα με ένα παιδί να κρέμεται πάνω σου μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Αυτό ισχύει και για τους δυο σας, καθώς είτε εσύ θα κουραστείς να το κουβαλάς, είτε εκείνο θα κουραστεί στην ίδια στάση ή και τα δύο. Γι’ αυτό και είναι πάντα καλή ιδέα να έχεις μαζί σου το καρότσι του, ώστε να ξαπλώσει εκεί αν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, κουβαλώντας μαζί σου το καρότσι, θα είναι εύκολο να μεταφέρεις και όλα τα απαραίτητα για το παιδί, όπως φαγητό, νερό και πάνες!

♦ Κάνε συχνές στάσεις για ξεκούραση
Εφόσον είσαι σε διακοπές σε ένα καινούριο μέρος, τότε σίγουρα θα υπάρχουν πολλά τοπία από όπου θα θέλεις να απολαύσεις τη θέα και την ηρεμία της περιοχής. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις αρκετές στάσεις με διάρκεια τουλάχιστον 10 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων θα ξεκουραστείτε, θα πάρετε ένα σνακ και θα χαρείτε τις όμορφες εικόνες γύρω σας!

♦ Έχε πάντα μαζί σου αντηλιακό και εντομοαπωθητικό
Οι πεζοπορίες γίνονται κατά κύριο λόγο τα πρωινά ή και τα απογεύματα. Αυτό σημαίνει πως ο ήλιος είναι ακόμα στον ουρανό και θα πρέπει να προστατευτείτε και οι δύο από την υπεριώδη ακτινοβολία του. Πέρα, λοιπόν, από το σωστό ρουχισμό του μικρού σου, θα πρέπει να είναι τακτικές και οι επαναληπτικές επαλείψεις με αντηλιακή λοσιόν! Όσο για τα έντομα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, θα είναι πάντοτε… συνοδοιπόροι σας. Επομένως, ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό προϊόν είναι πάντα απαραίτητο όταν βρίσκεστε στη φύση!

Read More

And More