Χριστούγεννα και παιδί: Συμβουλές για να προλάβεις τα ατυχήματα

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των μικρών μας φίλων. Μία γιορτή οικογενειακής θαλπωρής, λαμπερών λαμπιόνιων, φωτεινών χρωμάτων, ενθουσιασμού, χαράς, αγάπης και – φυσικά – δώρων. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Πολλές φορές, όμως, οι γονείς πάνω στη φούρια τους για να ετοιμάσουν το ρεβεγιόν ή να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για τις γιορτινές μέρες αμελούν κάποια ζητήματα ασφαλείας που αφορούν τα παιδιά. Τα ατυχήματα δεν κάνουν διακοπές. Για αυτό, και εμείς σήμερα, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές, προκειμένου να αποφύγεις τα ατυχήματα

Και το φως, το γιορτινό θέλει την προσοχή του
Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα.

Δέντρο και μπάλες πάνε μαζί
Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Ας τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο.

Φωτάκια και πρίζα, συνδυασμός επικίνδυνος
Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα. Προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προσοχή στις φανταστικές και φανταχτερές σακούλες των δώρων
Όσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές, αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας.

Τα μάτια σου στην κουζίνα
Θες να ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα γιορτινά πιάτα για τα μικρά σου, αλλά και τους καλεσμένους σου. Για να μεγιστοποιήσεις το αίσθημα θαλπωρής, μπορείς να ζητήσεις από τα παιδιά να σε βοηθήσουν στις παρασκευές σου. Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.

Έξω έχει καλό καιρό
Μέρες διακοπών. Χαρούμενα παιδιά στο σπίτι γεμάτα ζωντάνια. Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.

Τα στολίδια ψηλά
Μπορεί το μικρό σου να τα λατρεύει, όμως, η υπερβολική του αγάπη ίσως το οδηγήσει στο να τα ρίξει κάτω ή πάνω του ή ακόμα και να τα βάλει στο στόμα του, αν είναι αρκετά μικρό. Φρόντισε, λοιπόν, τα πιο “επικίνδυνα” παιχνίδια να είναι στην απαραίτητη απόσταση.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More