Χριστούγεννα στην Αθήνα: Τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα για μικρούς και μεγάλους

Η εορταστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει κι ας βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές του Δεκεμβρίου! Αυτό σημαίνει πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει προλάβει να στολιστεί στο σαλόνι και τα μικρά σου ανυπομονούν να πάρουν στα χέρια τους τα δώρα του Άι Βασίλη και να απολαύσουν την μαγική ατμόσφαιρα των γιορτών! Το ίδιο έχει συμβεί και στην πόλη, που μέρα με την μέρα “ντύνεται” όλο και περισσότερο με τα γιορτινά ρούχα της, ενώ οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κινούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς! Γιατί, λοιπόν, να μην μπείτε για τα καλά σε εορταστικό πνεύμα, ξεκινώντας τις βόλτες σας στα χριστουγεννιάτικα πάρκα που άνοιξαν τις πόρτες τους στην πόλη; Άλλωστε, τώρα είναι η πιο ευτυχισμένη εποχή για τα παιδιά και σίγουρα θα θέλουν να… ρουφήξουν όσο περισσότερη αστερόσκονη μπορούν και τα φετινά Χριστούγεννα!

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τα πιο φαντασμαγορικά, μαγικά και σούπερ διασκεδαστικά θεματικά πάρκα της Αθήνας, που φόρεσαν… τα καλά τους και περιμένουν τους μικρούς φίλους τους για τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα!

Ο κόσμος του Καρυοθραύστη στο Golden Hall

Το Golden Hall υποδέχεται τα Χριστούγεννα και από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου προσκαλεί και πάλι μικρούς και μεγάλους να γίνουν πρωταγωνιστές σε ένα από τα ωραιότερα παραμύθια όλων των εποχών! Ο Καρυοθραύστης επιστρέφει στο προαύλιο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου και το μεταμορφώνει σε ένα μαγικό θεματικό πάρκο βασισμένο στην ιστορία του αγαπημένου ήρωα. Παρέα με την Κλάρα, την Νεράιδα των Ζαχαρωτών και τους Ποντικούς, τα παιδιά μπορούν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τον κόσμο του παραμυθιού!

 

Golden Hall | Λ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι
Είσοδος ελεύθερη


Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από την 1η Δεκεμβρίου και έως τις 7 Ιανουαρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο εντυπωσιακό φεστιβάλ φωτός που στήθηκαν σε όλη την έκτασή του! Το Παγοδρόμιο περιμένει τους χειμερινούς πατινέρ να… ακονίσουν τα πέδιλά τους στο Κανάλι, ενώ τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά ξεχωρίζουν ανάμεσα στα 80 ολόφωτα δέντρα του Πάρκου που συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό!

ΚΠΙΣΝ | Λ. Ανδρέα Συγγρού 364
Είσοδος ελεύθερη


Santa Claus Kingdom στο M.E.C. Παιανίας

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, με έκταση 13.00 τ.μ., υποδέχεται ξανά τα Χριστούγεννα στο… Παγωμένο Βασίλειο του Άι Βασίλη! Η μαγική παραμυθοχώρα με τις νεράιδες και την καστροπολιτεία περιμένουν τα παιδιά να γνωρίσουν τους θησαυρούς του δάσους, ενώ ο Χιονάνθρωπος Frodi ζητά την βοήθεια των μικρών φίλων του για να σώσει το Βασίλειό του! Και όλα αυτά πλάι στον αληθινό Άγιο Βασίλη από το Ροβανιέμι, παρέα με εκδηλώσεις, παιχνίδια, εορταστικά γεύματα και πολλά ακόμη προγράμματα!

M.E.C. Παιανίας | Λεωφόρος Λαυρίου 301, Παιανία
Είσοδος: All day pass σ14€ για παιδιά και 8€ για συνοδούς


Η Επέλαση των Ξωτικών στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Γκάζι

Ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα στο Εργοστάσιο, ενώ δέχονται… επίθεση από τα σκανταλιάρικα ξωτικά! Χειροτεχνίες στο Αρχηγείο του Άι Βασίλη, παιχνίδια, λούνα παρκ, γλυκά, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και μαγαζιά γεμάτα θησαυρούς για μικρούς και μεγάλους έχουν ήδη στηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έως 6 Ιανουαρίου!

“Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100
Είσοδος: Από 6€ για παιδιά και συνοδούς


Christmas Fantasy & Fun Park Theater στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, το χριστουγεννιάτικο χωριό στον παλιό αερολιμένα Αθηνών ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα από όλο τον κόσμο! Με έκταση 7.500 τ.μ., το Fantasy Fun Park & Theater γεμίζει με shows, διαδραστικά παιχνίδια, λούνα παρκ, καρουζέλ και παγοδρόμιο, ενώ Αγιοβασίληδες υποδέχονται και διασκεδάζουν με τα παιδιά!

Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας | Λ. Ποσειδώνος, Ελληνικό – Αργυρούπολη
Είσοδος: All day pass 12€


Christmas Theater

To Christmas Theater ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου για να γεμίσει τα φετινά Χριστούγεννα με μοναδικό υπερθέαμα για τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του! Μπαλέτο, χορός από όλο τον κόσμο, μουσικές συναυλίες, παραστάσεις και παραμύθια έρχονται να εντυπωσιάσουν παιδιά και γονείς σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων! Μάλιστα, φέτος, ένα στήνεται και ένα χωριό με Christmas Street Food, για ένα γαστριμαργικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο!

Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου | Λ. Βεΐκου 137
Είσοδος: Ανάλογα με τις παραστάσεις


Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Αηδονάκια

Το αγαπημένο πάρκο των παιδιών φοράει τα “καλά” του και προσκαλεί τους μικρούς φίλους του να απολαύσουν τα πολυάριθμα θεματικά παιχνίδια κατά την διάρκεια των γιορτών! Τα παιδιά στέλνουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, λύνουν το χριστουγεννιάτικο μυστήριο και απολαμβάνουν τα παιχνίδια του λούνα παρκ και τα εορταστικά καρουζέλ, με γλυκίσματα και λιχουδιές!

Τα Αηδονάκια | Ανδρέα Παπανδρέου και Διονύσου 155, Μαρούσι
Είσοδος: Από 16,5€

Read More

And More