Χριστουγεννιάτικα δώρα: Οκτώ παιχνίδια από τα… βάθη των 90s

Έχουμε επίσημα μπει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, μιας και μόλις δύο εβδομάδες μας χωρίζουν πλέον από τις γιορτές! Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το ευχάριστο κλίμα προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα και το χρόνο που θα περάσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ξεκινά και η απαραίτητη αναζήτηση των κατάλληλων δώρων! Και ποιος είναι ο πιο… δύσκολος “κριτής” σε αυτές τις περιπτώσεις; Ποιος είναι εκείνος που θα σε ταλανίσει μέχρι να καταλήξεις ποιο είναι το πιο ταιριαστό δώρο για εκείνον; Εννοείται, πως πρόκειται για το παιδί σου, που πάνα (μα, πάντα) θέλει κάτι πολύ συγκεκριμένο! Έλα, όμως, που αυτό το συγκεκριμένο δώρο που προτιμά μπορεί να αλλάζει ανά… 10 λεπτά! Τη μια στιγμή θέλει καινούρια παπούτσια. Την επόμενη σου ζητάει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Και τελικά καταλήγει πως φέτος θέλει ο Άγιος Βασίλης να του φέρει ένα λευκό άλογο με χρυσή χαίτη! Ω ναι, η φαντασία των παιδιών μπορεί να φτάσει πολύ μακριά και αυτό δεν σε… βοηθάει!

Ωστόσο, όπως θα έχεις προσέξει τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα διάχυτο κλίμα νοσταλγίας και επιστροφής σε τάσεις και συνήθειες που επικρατούσαν σε περασμένες δεκαετίες. Αυτή η ατμόσφαιρα έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από τα 80s και τα 90s γίνεται αμέσως must have! Από τομείς του lifestyle, όπως η μόδα και η διακόσμηση, μέχρι τις Τέχνες και τις γαστριμαργικές δημιουργίες, τα πάντα στρέφουν το… βλέμμα τους ελαφρώς στο παρελθόν για να ανανεώσουν το παρόν τους! Από αυτή τη λίστα, όπως καταλαβαίνεις, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα παιδικά παιχνίδια! Άλλωστε, έχεις μετρήσει πόσα από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν τώρα στο εμπόριο τα είχες κι εσύ στη συλλογή σου, όταν ήσουν μικρή; Και ενώ για πολλά από τα παιχνίδια και τα αντικείμενα ψυχαγωγίας που χρησιμοποιούσαμε εμείς στα παιδικά μας χρόνια, τα σημερινά παιδιά δείχνουν να αγνοούν πλήρως την ύπαρξη και τη λειτουργία τους (βλ. Walkman), την ίδια στιγμή υπάρχουν τόσα άλλα που έχουν κάνει δυναμικό comeback και συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των παιδιών! Ακόμη, όμως, κι αν δεν γνωρίζουν κάποια από αυτά, είναι βέβαιο πως η διαφορετικότητά τους θα τους εξάψουν τη φαντασία!

Για αυτό, λοιπόν, σου συγκέντρωσα μερικά από τα παιχνίδια που σημείωσαν τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ’90 και είτε κυκλοφορούν ακόμα, είτε η ανανεωμένη εκδοχή τους είναι και πάλι στο προσκήνιο! Ρίξε μια ματιά παρακάτω και βρες το δώρο που θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα στα μικρά σου!

Tamagotchi

Το μικρό ηλεκτρονικό “ζωάκι”!

Furby

Ο χνουδωτός φίλος μας, όταν οι γονείς μας δεν μας έπαιρναν σκυλάκι!

Μικρό μου Πόνυ

Συνεχίζουν να καίνε… καρδιές ασταμάτητα μέχρι σήμερα!

Ευχούληδες

Έχουν ξανακάνει επιτυχία ως Trolls που ήταν και η επίσημη ονομασία τους- ναι, από τότε!

Χελωνονιντζάκια

Κινούμενα σχέδια, comics, ταινίες, action figures, παιχνίδια: όλα σημειώνουν ξανά επιτυχία!

Beanie Boos

Τα… γουρλομάτικα χνουδωτά κουκλάκια αγαπιούνται τώρα από τα παιδιά, όπως τα αγαπήσαμε κι εμείς!

Power Rangers

“Go, Go, Power Rangers!” τραγουδούσες εσύ τότε και το ίδιο φωνάζουν και τα μικρά σου τώρα!

Τάπες

Συλλογές επί συλλογών που έκανες στα 90s, ίσως να μην πάνε χαμένες!

Read More

And More