Χριστουγεννιάτικα βιβλία: Οι προτάσεις μας που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου (μέρος β)

Τα Χριστούγεννα έφτασαν. Βρισκόμαστε στην πιο γιορτινή εβδομάδα και σου έχω μία τέλεια ιδέα για δώρα που θα ξετρελάνουν κάθε παιδί. Χριστουγεννιάτικα βιβλία με φανταστική εικονογράφηση και ταξιδιάρικες ιστορίες. Και επειδή αγάπησες το πρώτο μέρος, σου ετοιμάσαμε το σίκουελ του πιο γιορτινού αφιερώματος. Enjoy!

Οι χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις του Μίκυ – Δέσποινα Δανιήλ (μετάφραση)
Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, ο Μίκυ και η Μίννι κοιτάζουν παλιές φωτογραφίες και θυμούνται τις όμορφες στιγμές που έχουν περάσει μαζί με τους αγαπημένους τους φίλους, συνειδητοποιώντας το αληθινό νόημα των γιορτινών ημερών.

Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας; – Gareth Peter
Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας; Στις στέγες κάτασπρο το χιόνι απλώνεται σαν απαλό σεντόνι… Στην οδό Καμινάδας όλοι στολίζουν και δωράκια τυλίγουν… Θα σας πούμε ποιος μένει εδώ, αλλά… σσσς… είναι μυστικό! Επισκεφτείτε το μαγικό εργαστήρι του Άγιου Βασίλη στην οδό Καμινάδας και γνωρίστε τα πιο απίθανα ξωτικά! Θα ετοιμάσετε παρέα τα γιορτινά πακέτα και θα περάσετε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης! Όλα με την ασφάλεια της φαντασίας.

Το Φως των Χριστουγέννων το Αληθινό – Μαρία Προδρόμου
Σε μια πόλη, όχι πολύ μακριά από τη δική μας, οι κάτοικοι ξεκινούσαν τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα μήνες πριν. Κρεμούσαν πολύχρωμες γιρλάντες στις πόρτες τους και στόλιζαν τις βεράντες και τα μπαλκόνια τους
με πανάκριβα στολίδια και λαμπιόνια. Στους δρόμους υπήρχαν ατέλειωτες σειρές φωτάκια και στην πλατεία υψωνόταν περήφανα το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια οικογένεια φτάνει στην πόλη αυτή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ζητώντας τη βοήθεια των κατοίκων της. Οι «νεοφερμένοι», όμως, είναι η απόλυτη παραφωνία στη λαμπερή τους πόλη, γι’ αυτό και αποφασίζουν να τους διώξουν…

Όταν ο Άγιος Βασίλης έχασε τη στολή του – Μάρθα Κολοκοτρώνη
«Μα πού να βρίσκεται;» αναρωτιόταν ο Άγιος Βασίλης. Είχε ξημερώσει η μεγάλη μέρα, η μέρα που περίμενε όλη τη χρονιά για να μοιράσει τα δώρα και να φωτίσει τα χαμόγελα των παιδιών του κόσμου όλου, μα κάτι του έλειπε… Έψαξε μέσα στο σπίτι, έξω από το σπίτι, αλλά η μοναδική κόκκινη, κατακόκκινη και λαμπερή στολή του δεν ήταν πουθενά! Ένα παραμύθι που επιτρέπει στη μαγεία των Χριστουγέννων να τρυπώσει και στο δικό μας σπιτάκι και να μας αφήσει να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε παρέα με την καλύτερη παρέα, όσο μεγάλοι και μικροί κι αν είμαστε!

Το ελατάκι με το κόκκινο σκουφί – Ελένη Δικαίου
Ένα μικρό ελατάκι μεγαλώνει στο δάσος κάτω από τα γέρικα κέδρα, που το ‘χουν σαν παιδάκι τους. Για τα μυρμηγκάκια και το κουνάβι, για τα πουλιά και τον άνεμο που φυσάει εκεί ψηλά, είναι το αγαπημένο τους, το πιο όμορφο δεντράκι που έχουν δει. Mέχρι που κάποια μέρα, εκεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εμφανίζεται η κίσσα και αρχίζει να μιλάει για ένα άλλο ελατάκι, με κλαδιά χρυσοπράσινα, που, στολισμένο στην πλατεία του κοντινού χωριού, λάμπει μέρα και νύχτα. Tι θα συμβεί άραγε όταν τ’ ακούσουν αυτό το ελατάκι του δάσους και οι φίλοι του;

Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι – Αγγελική Δαρλάση
Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού, που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου. Είναι η ιστορία ενός αγοριού που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους. Είναι παράλληλα κι η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σ’ έναν μεγάλο πόλεμο – όταν μέσα από τα χαρακώματα εμφανίστηκαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

 

Γουίνστον, ο Ταχυδρόμος των Χριστουγέννων – Αλεξ Τ. Σμιθ
Καλή συνέχεια στην περιπέτειά σου. Φαίνεσαι πολύ γενναίο ποντικάκι και ξέρω ότι θα προλάβεις να παραδώσεις το γράμμα στον Άγιο Βασίλη πριν από τα Χριστούγεννα. Να προσέχεις πολύ! Καλή τύχη!» Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Γουίνστον βρίσκει παραπεταμένο ένα γράμμα που απευθύνεται στον Άγιο Βασίλη. Έτσι, αναλαμβάνει μια Πολύ Σημαντική Αποστολή: θα ψάξει να βρει τον Άγιο Βασίλη, ώστε να του παραδώσει το γράμμα προτού ξημερώσουν Χριστούγεννα. Καθώς ο Γουίνστον περιφέρεται στη γιορτινή πόλη, θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες, θα αποκτήσει μερικούς υπέροχους καινούριους φίλους και θα μάθει ότι μια πράξη καλοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευτυχισμένο τέλος.

Read More

And More